Connect with us

Ferrero helyett Moya

Nincs kategorizálva

Ferrero helyett Moya

A Davis Kupa döntõjének pillanatai
AUSZTRÁLIA – SPANYOLORSZÁG: 1-1

Revans vagy duplázás?

Revans vagy duplázás?

Igencsak drámai hangnemben kezdõdött meg közép-európai idõ szerint éjjel egy órakor a Davis Kupa döntõ (Melbourne, Rod Laver Aréna): a spanyolok legjobbja és az ausztrálok második számú (mivel Philippoussis megelõzi a ranglistán) teniszezõje csapott össze.

A 91. Davis Kupa döntõ elsõ egyéni mérkõzését jósolgatva, inkább Ferrero esélyét és gyõzelmi erejét latolgathattuk, holott Hewitt volt az, aki már hónapok óta csak erre a revansra készült (2000., Barcelona). Sõt: Ferreronak mostanában, éppen az idény végére, valahogy nem jöttek össze a dolgai. Elsõ szeretett volna lenni a világranglistán (vagyis elsõként végezni a szezont), s nem esett volna rosszul neki egy mesteri – világbajnoki cím sem. Az öt szettesre sikerült mérkõzés elsõ három játszmáját szinte végigfutotta a tenisz barátok között Moszkitónak becézett ibériai, a negyedik játszmában már nem volt az igazi – az sem kizárt, hogy a vezetõbíró egy-egy kifogásolható döntése is közrejátszott abban, hogy kizökkenjen a ritmusból. Hewitt pedig jött, teniszezett és gyõzött. A döntõ játszmában szinte meggyilkolta Ferrerot, aki egyre inkább feladni látszott a küzdelmet idestova 4 órás játékidõ után.

Az ausztrálok tehát örültek, volt is minek, hiszen a nagy Ferrero kikapott, s kedvencük (nem kevés Clijsters-szurkolással a lelátón) igéretéhez híven „összeroppantani” készül a spanyol válogatottat.

Kicsit fanyar lett ezután ez a kenguru földi mosoly: a spanyolok Moyában biztak, aki hozta is a kötelezõt, a hazaiak nem csalódtak. Moyá nemcsak salakos hõs mostantól Spanyolországban. Philippoussis a negyedik szett rövidítésében maradt alul Moyával szemben (mondhatnánk, nem volt szerencséje), pedig elmondása szerint, ha belevágtak volna az ötödik szettbe, biztosan megnyeri a mérkõzést.

Sõt, a sajtóértekezleten arra is ígéretett tett, hogy a vasárnapi egyéni mérkõzésén (Ferrero ellen) már más játékos lesz, hiszen van még néhány töltény a tárában.

A páros mérkõzést éjjel négy órai kezdettel kísérhetik figyelemmel a teniszrajongók a Sport1 csatornán.

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top