Connect with us

Federernek megvan a Roland Garros trófeája!

Nincs kategorizálva

Federernek megvan a Roland Garros trófeája!

Roger Federer nyerte a francia nyílt nemzetközi teniszbajnokságot, a Roland Garrost, miután a döntõben három játszmában legyõzte Robin Söderlinget.

Federernek végre sikerült!

Federernek végre sikerült!

A mérkõzés elõtt a második helyen kiemelt Roger Federer volt az esélyesebb a huszonharmadikként rangsorolt Robin Söderlinggel szemben, már csak azért is mert kettejük eddik lejátszott kilenc mérkõzésükbõl mindig õ került ki gyõztesen. Azonban kérdés volt az is, hogy melyikük bírja jobban a nyomást, hiszen Federer még sohasem nyert ezen a tornán, Söderling viszont sosem játszott Grand Slam döntõt. Roger zsinórban három Roland Garros döntõtt bukott el, igaz mindháromszor Rafael Nadal állt vele szemben.
A svájci sosem jutott el még ilyen nehezen a fináléig, a svéd meg az elõdöntõn kívül olyan könnyedén verte a nagy sztárokat – köztük a világelsõ, négyszeres bajnok és címvédõ spanyol Rafael Nadalt – , ahogy még talán senki sem eddig.

Az elsõ játszmában az történt amit Federer akart, szinte minden bejött neki, ugyanakkor Söderling csak árnyéka volt annak aki az elmúlt tiz nap remekelt. 6:1.

A második szettben megváltozott a játék képe: a svájci ideges lett, sok ki nem kényszerített hibát ütött, ugyanakkor a svéd elkezdett felzárkózni és talán kezdte elhinni, hogy van keresni valója.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játszma elején egy magamutogató fura figura beugrott a pályára, odament Federerhez, majd a biztonsági személyzet vitte ki a helyszínrõl. Ez az incidens talán megzavarhatta a svájcit, bár aki egy mosollyal jelezte, hogy nincs probléma.
A játékosok fej-fej mellett haladva magabiztosan hozták az adogatásaikat és eljutottak a rövidítésig, ahol azonban Federer remekelt és 7:1-re megnyerte. 7:6.

A harmadik játszmában folytatodott a svájci remeklése és rögtön elnyerte ellenfele adogatását és az elõnyét megtartva megnyerte a szettet és ezzel együtt a tornát is. 6:4.

A gyõzelmével Federer újabb rekordot állított be: megvan a tizennegyedik Grand Slam sikere és már az összes nagy tornán tudott nyerni.

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top