Connect with us

Arn Gréta két játszmában legyõzte Marija Sarapovát

Nincs kategorizálva

Arn Gréta két játszmában legyõzte Marija Sarapovát

Arn Gréta óriási meglepetésre másfél óra alatt 6:2, 7:5-re legyõzte a korábbi világelsõ Marija Sarapovát és bejutott az aucklandi WTA-torna elõdöntõjébe, ahol a Julia Görges–Katerina Bondarenko meccs gyõztese lesz az ellenfele.

Álomszerûen indult a találkozó, ugyanis Arn Gréta már az elsõ játékban azonnal elvette ellenfele adogatását. Meglepõ módon a magyar teniszezõ volt nyugodtabb az elején, Sarapova viszont rengeteget rontott.

Így húsz perc alatt Arn 5:1-es elõnybe került, amelyet a lehetõ legegyszerûbb taktikával harcolt ki a korábbi világelsõ ellen. Néhány szép nyerõütést leszámítva ugyanis csak arra törekedett, hogy visszaadja a labdákat és hagyja, hogy ellenfele hibázzon, Sarapova pedig szerencsére partner volt ebben.

Úgy tûnt, mintha képtelen lenne eltalálni a pályát, és nem is tudott kiegyenlíteni, Arn egy védhetetlen, fonákra helyezett szervával kihasználta második szettlabdáját, s 6:2-re megnyerte a nyitó játszmát.

Az álom azonban ezzel még nem ért véget. A 31 éves magyar játékos a második szettet is ugyanúgy kezdte, ahogy az elsõt: elvette riválisa adogatását. Sarapova ezután azonban összeszedte magát és miután visszavette az elbukott adogatást, 4:2-re is vezetett, azonban Arn néhány tökéletes fonáknak köszönhetõen percek alatt kiegyenlített. Majd 5:5-nél már õ vette el Sarapova szerváját, s magabiztosan ki is szerválta a meccset, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

„Úgy érzem magam, mint egy kislány, akinek az álma vált valóra – mondta Arn még a pályán, majd a Nemzeti Sporttal is megosztotta élményeit. – Ez egy szenzációs siker. Abszolút nem számítottam arra, hogy két játszmában le tudom gyõzni Sarapovát. Még most sem hiszem el. Tény, hogy az elsõ szettben nagyon sokat hibázott, de úgy érzem, ez amiatt is volt, mert nem hagytam neki más lehetõséget. Miután feljavult, elképesztõ ütései voltak, de éreztem, hogy nem képes tartani azt a színvonalat. A mérkõzés elõtt és alatt is lehetett érezni, hogy õ itt a királynõ, de most szerencsére engem sem hagynak békén, és ez jó érzés, kellemes feladat.”

NSO

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top