Connect with us

Ismert a Roland Garros résztvevõinek listája

Nincs kategorizálva

Ismert a Roland Garros résztvevõinek listája

A Francia Tenisz Szövetség közzétette azon versenyzõk névsorát, akik pályára lépnek a második Grand Slam tornán, Párizsban május 27-e és június 9-e között

A 104 játékos közül, akik a fõtáblára kerülnek, 101 a 2002. április 15-i ATP Entry System ranglista szerint van rangsorolva. Egyedül a nemrégiben visszalépett svéd Magnus Gustafsson hiányzik közülük. Három másik játékos részvétele is bizonytalan egyelõre: sérüléssel küszködik az ausztrál Mark Philippoussis, a holland Richard Krajicek és a svéd Magnus Norman. Utóbbi 2000-ben döntõs volt a Roland Garroson.

A címvédõ Gustavo Kuerten mellett itt lesz Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Pete Sampras, Yevgeny Kafelnikov, Alex Corretja, Tim Henman, Marat Safin, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas, Thomas Johansson, Goran Ivanisevic, Roger Federer és Andy Roddick is – csakhogy néhány nevet említsünk.

Kilenc francia játékos is már elfoglalta helyét az elsõ forduló meccseire: Julien Boutter, Arnaud Clément, Nicolas Coutelot, Anthony Dupuis, Nicolas Escudé, Jérôme Golmard, Sébastien Grosjean, Cédric Pioline és Fabrice Santoro.

A 128-as résztvevõi listára még 16 játékos érkezik a selejtezõkbõl, illetve lesznek még szbadkártyások is.

Ami a nõket illeti, mindössze három magasan helyezett játékos hiányzik majd: az amerikai Lindsay Davenport könyöksérülése miatt marad távol, a francia Nathalie Tauziat az egyes mérkõzésektõl lépett vissza, míg a spanyol Anabel Medina Garrigues szintén könyöksérüléssel küszködik az Australian Open óta. Két játékos speciális státusszal rendelkezik, mégpedig a kolumbiai Fabiola Zuluaga és a lengyel Madgalena Grzybowska.

Jennifer Capriatin kívül olyan nevek szerepelnek a listán, mint Martina Hingis, a Williams nõvérek, a belga reménységek: Kim Clijsters és Justine Henin, továbbá Jelena Dokic, Elena Dementieva, Szeles Mónika, Arantxa Sanchez-Vicario, Anna Kournikova…

Hét francia teniszezõnõ egyenesen a fõtáblára került: Amélie Mauresmo, Sandrine Testud, Nathalie Dechy, Virginie Razzano, Céline Beigbeder, Emilie Loit és Stéphanie Foretz.

A fennemradó helyekre (128 tagot számlál a létszám) a selejtezõk legjobbjai, illetve szabadkártyások kerülnek.

Forrás: gotennis.com

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top