Connect with us

Kiesett Kuti Kis Rita is a Budapest Grand Prix-n

Nincs kategorizálva

Kiesett Kuti Kis Rita is a Budapest Grand Prix-n

Ritának nem sikerült a visszavágó a görög Eleni Daniilidou ellen az Australian Openen elszenvedett vereségért

Rita nem tudott visszavágni Eleninek

Rita nem tudott visszavágni Eleninek

Nem sikerült a meglepetés: hiába küzdött derekasan a mezõny immár egyetlen magyar játékosa, Kuti Kis Rita végül két játszmában vereséget szenvedett a 4. helyen kiemelt görög Eleni Daniilidoutól. Aligha jelent vigaszt számára, hogy elbúcsúzott a versenytõl az éljátékos érsekújvári Martina Sucha valamint a 3. helyen kiemelt zimbabwei Cara Black is.

Utóbbi maratoni hosszúságú, 2 óra 50 perces mecset vívott a 6. helyen jegyzett Tatjana Pucsek ellen, s végül a fehérorosz játékos harcolta ki az elõdöntõbe jutást (3:6, 7:6, 6:4), úgy, hogy vetélytársának a második szett rövidítésében 5-3 nál már csak két nyertes pont hiányzott a végsõ gyõzelemhez.

Meglepetésnek számít a tinédzserkorú svájci Mirjam Casanova nagy menetelése is: a helvét szövetségnél dolgozó Kuhárszky Zoltán tanítványa a selejtezõtornára kapott szabad kártyás indulási jogot, s a rendezõk bizalmát olyannyira meghálálta, hogy nem csak a fõtáblára jutást harcolta ki, hanem immár a legjobbak között is az elõdöntõig gyalogolt (pénteken a bolgár Bacseva ellen nyert 3:6, 6:1, 6:1 arányban).

Kevesen gondolták, hogy az idén nagyszerû formában teniszezõ Martina Sucha elsõ kiemeltként nem jut majd el a fináléba. Az érsekújvári tinédzser két esztenedeje még a selejtezõ nyitófordulójában kapott ki a Római-parti versenyen, most pedig immár a WTA rangsor 39. helyezettjeként a mezõny legrangosabb játékosa. Volt …, hiszen a szívós és harcos német Martina Müller 6:3, 6:7, 6:3 arányú gyõzelemmel búcsúztatta.

S akkor a negyedik meccs, a magyar érdekeltségû negyeddöntõ.

Kuti Kis Rita januárban két meccslabdát is elpackázott a görög Eleni Daniilidou elleni nyitófordulós meccsen az ausztrál nyílt bajnokságon, s végül a hellén játékos igen szoros meccsen harcolta ki a továbbjutást. Rita most a visszavágás reményében lépett pályára. Nem sikerült terveit megvalósítani – a 6:2, 6:2 arányú görög siker elsõ látásra könnyed meccset tükröz, a valóságban azonban nagy harcot vívott a két játékos. Rita egyenrangú partner volt, ám a görög „okosan” teniszezett, s nem csak a fizikai erõfölényét használta ki, hanem igyekezett sokat futtatni vetélytársát.

– Sajnos nem sikerült nyernem, pedig nagyon szerettem volna örömet okozni a rengeteg drukkernek – mondta a mérkõzés után Kuti Kis Rita, elismerve azt is, hogy ezen a napon a görög feltétlenül jobb volt, megérdemelten jutott a legjobb négy közé.

A szombaton délelõtt 1 órakor kezdõdõ programban Müller-Pucsek és Daniilidou-Casanova mérkõzéseket rendeznek a vasárnap 11 órakor kezdõdõ finálé jogáért.

Forrás: sportforum.hu
Fotó: wtatennis.com

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top