Connect with us

Safin kiesett az Estoril Open negyeddöntõjében

Nincs kategorizálva

Safin kiesett az Estoril Open negyeddöntõjében

Nieminen, aki az eddigi ATP versenyeken nem jutott tovább a második fordulónál, bejutott az Estoril Open legjobb négy játékosa közé, megverve a 2. helyen kiemelt Marat Safint

A finn elsõszámú játékos 0-5-tel kezdte az évet, és itt az elsõ salakpályás ATP tornán már az elõdöntõig jutott.

„Egyelõre még nem tudom elhinni – mondta Nieminen – amikor elkezdõdött a torna, nem gondoltam, hogy ott leszek, ahol most. Úgy kezdtem minden meccset, hogy nincs mit veszítenem. Jók voltak a fonákjaim, és jól játszom az alapvonalról. Csak reménykedni tudok, hogy hasonlóan jól folytatom.”

Az argentin Fernando Meligeni (aki tegnap ünnepelte 31. születésnapját) lesz Nieminen következõ ellenfele az elõdöntõben. Meligeni gyorsan elintézte a selejtezõkbõl a fõtáblára került Radek Stepaneket 6-4, 6-1-re. Ez a második alkalom az idén, hogy Meligeni bekerül az elõdöntõbe: Acapulcóban döntõs volt. Meligeni úgy gondolja, hogy jók az esélyei arra, hogy bezsebelje a trófeát Estorilban.

A harmadik helyen kiemelt Carlos Moya azonban még megnehezítheti ezt az utat, ugyanis beállította 2002-es eddigi salakpálya rekordját (8-0) és már õ is az elõdöntõben van.
Moya 2000-ben diadalmaskodott az Estoril Openen, most három játszmára volt szüksége, hogy nyerjen Max Mirnyi ellen: 7-6, 4-6, 6-3.

„Nagyon kellemesen éreztem magam, és nagyszerû volt salakon játszani – nyilatkozta Moya – a szél egy kicsit zavart, de nagy segítséget kaptam a közönségtõl.” Moya legkedvesebb nézõserege egy autóbusznyi spanyol gyermek volt: sokan Galícia és Extremadura régiókból utaztak Estorilba, hogy részt vegyenek a pénteki teniszmérkõzéseken és hogy Moyát biztassák.

„A Mesterszériát nagyon fontosnak tartom és szükségem van arra, hogy jól játsszak a salakos szezonban. Az idény kezdetén mindig jól játszom, aztán leengedek, mint egy autógumi. Remélem, hogy továbbra is jó eredményeket érek el salakon.” – mondta Moya.

Moya következõ ellenfele az argentin Nalbandian lesz, aki pályafutása elsõ ATP elõdöntõjébe került be azzal, hogy kiütötte a holland Sjeng Schalkent 6-4, 6-4-re. Nalbandian okozta talán eddig a torna legnagyobb meglepetését, amikor az elsõ helyen kiemelt Juan Carlos Ferrerót búcsúztatta a további küzdelmektõl.

„Igen nagyszerûen kezdtem a salakpályás szezont – mondta Nalbandian – önbizalommal játszom és remélhetõleg ilyen jól fogok játszani holnap is Moya ellen.”

Moya Nalbandianról: „Minden esélye megvan arra, hogy bekerüljön a legjobb 10 játékos közé. Nagyon jól játszik, így nagyot kell alakítanom ellene, hogy megnyerjem a meccset.”

Forrás: atptennis.com

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top