Connect with us

Blake – négy ásszal kezdett

Nincs kategorizálva

Blake – négy ásszal kezdett

Második fordulós már Jan-Michael Gambill és Davide Sanguinetti is Memphisben

James Blake - ászmester

James Blake - ászmester

A tavalyi döntõs James Blakenek mindössze 39 percre volt szükség ahhoz, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön egy újabb fináléhoz a Kroger St. Jude teniszversenyen. Az elsõ körben ugyanis 6-3, 6-0-ra verte a selejtezõkbõl fõtáblássá lett cseh Jiri Vaneket, hogy azután a második kanyarban Irakli Labadzevel fusson össze.

„Még soha nem kezdtem négy ásszal. Ez valami olyasmi, amire az elsõ fordulóban számítasz is. Jól játszottam, neki pedig nehezebb dolga volt, ugyanis salakról jött ide játszani, s nehéz rögtön hozzászokni a másik pálayborításhoz.” – nyilatkozta Blake.

Blake egyébként tavaly ugyanekkor a döntõben Andy Roddicktól kapott ki: „Nagyszerû érzés a saját játékomat játszani – tette hozzá Blake, aki az idei Australian Openen a negyedik fordulóig jutott – Az, hogy tavaly bejutottam a döntõbe, azt a jó érzést keltette bennem, hogy a legjobb fiúk közé tartozom, s remélhetõleg az idén is elérek odáig. De nem álmodozom. Labadze is ugyanolyan keményen tudja ütni a labdákat, mint bárki más, úgyhogy holnap is nagyon jól kell játszanom.”

Ugancsak bent van már a második fordulóban Jan-Michael Gambill is, akinek sokkal nehezebb feladata akadt a horvát Zeljko Krajannal. Gambill elveszítette az elsõ szettet, s a másodikban is a horvát került fölényben, amikor Gambill kezdett magához, no és a játékához térni, s visszaverte a horvát támadásait.

„Nagyon kemény ellenfelem volt a mai – mondta Gambill, aki a második fordulóban Taylor Denttel találkozik – Nagyon jól fut és nagyon jókat üt az alapvonalról. Némelyik srácnál jobbak még a retournjei is, úgyhogy nagyon örülök, hogy sikeresen másztam ki a csávából.”

A Memphisben valamikor döntõs Davide Sanguinetti a kétszeres bajnok Todd Martint verte két szettben, 7-6, 6-3 arányban. Sanguinetti 2001-ben a döntõben Mark Philippoussis ellen kapott ki, tavaly pedig éppen Martintól szenvedett vereséget a második kanyarban.

„Most 1-1-ek vagyunk – mondta Sanguinetti – Azt hiszem, nagyon következetesen játszottam a meccs alatt. Jól kezdtem, két breakpontom is volt az elsõ szettben, õ pedig mindig a vonalat találta el s jó játékot mutatott fel. Ellenben arra törekedtem, hogy az irányításom alá vegyem a pontokat az alapvonalról, hogy jók legyenek a retournjeim, úgyhogy ez volt a mai gyõzelem kulcsa.” Sanguinetti következõ ellenfele Robby Ginepri lesz a negyeddöntõért vívott harcban.

Forrás: ATP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top