Connect with us

Fókuszban: Nasdaq-100 Open

Nincs kategorizálva

Fókuszban: Nasdaq-100 Open

Ki ír történelmet?

A teniszvilág minden szeme ezen a héten a mesterszéria második küzdelemsorozatárta szegezõdik: ma kezdõdnek a mérkõzések az ötödik legnagyobb bajnokságként is emlegetett Nasdaq-100 Openen.

A címvédõ és második számú kiemelt játékos, Andre Agassi minden bizonnyal a hatodik miami trófeájáért száll harcba, amely voltaképpen a harmadik lenne zsinórban 2001 és 2002 után. Tavaly Agassi lett minden idõk legidõsebb játékosa, aki megnyerte ezt a versenyt: négy szettben verte meg a döntõben Roger Federert. Elsõ miami gyõzelmét 13 évvel ezelõtt szerezte a veterán amerikai, mindössze 19 évesen. Õ talán a legpihentebb, ugyanis a múlt heti tornát vállsérülés miatt hagyta ki.

Nemcsak Agassi az, aki történelmet írhat a héten. Miután vasárnap Lleyton Hewitt megnyerte a Pacific Life Opent, a világ elsõszámú teniszezõje lehet a hatodik játékos, aki mind a két mesterviadalt megszerzi magának, mégpedig gyors egymásutánban. Elõtte olyanoknak sikerült ez, mint Jim Courier, Pete Sampras, Michael Chang, Marcelo Rios és Agassi.

Az elsõ két kiemelt játékoson kívül természetesen nagyon sok tehetséges és már bizonyított teniszezõ is indul az „elsõ helyért”. Itt van mindjárt Carlos Moyá (5.), aki tavaly keményborításon nyert mestertornát Cincinnatiban, vagy az amerikai James Blake, aki Hewittal szeretne megmérkõzni az elõdöntõs helyért. A kemény ellenfelek között szerepel még Tim Henman is, valamint a francia Davis Kupa hõs, Sebastien Grosjean. Nem lehet kihagyni a társaságból a nagyszervás Max Mirnyit sem, aki tavaly a US Openen negyeddöntõs volt és elsõ ATP gyõzelmét a múlt hónapban Rotterdamban aratta.

A másik nagy csapatot a fõtáblán Andy Roddick vezeti, valamint itt kapott helyet a harmadik helyen kiemelt Juan Carlos Ferrero is. Az Australian Open döntõs Rainer Schüttler a legjobb 16 között találkozhat össze Roddickkal. Úgy látszik, üldözik egymást, ugyanis az Australian Open elõdöntõjében is és a Pacific Life Open negyeddöntõjében is összetalálkoztak már az idén. Mind a kétszer a német jutott fölényhez a brittel szemben.

Az alsó ág felsõ negyedében szerepel Marat Safin és egy potenciális negyeddöntõs ellenfél, Roger Federer. Safinnak nincs túl nagy szerencséje ezzel az idénnyel eddig: Sydneyt és Melbourne-t is lemondta (sérülés miatt), azután influenza miatt esett ágynak Indian Wellsben a negyeddöntõért vívott harcban. Vele szemben Federer már elég sokat elért a 2003-as szezonban: két eseményen is gyõzedelmeskedett. Tavaly Miamiban döntõs volt, úgyhogy neki is elég sok pontot kell majd megvédenie, ellenben egyes nyelvek arról beszélnek, hogy a svájci sztár az idén meg sem áll a világranglista legmagasabb fokáig. Más veszélyes játékosok ezen az ágon még a többi között a spanyol Tommy Robredo, a Roland Garros bajnok Albert Costa és a 16 esztendõs francia reménység, Richard Gasquet.

Az utolsó negyedbe tartozik Gustavo Kuerten, aki a múlt héten Indian Wellsben döntõs volt, valamint itt van még a chilei Fernando Gonzales is. Ha a harmadik fordulóban összetalálkoznak, akkor ezen meccs gyõztesének minden esélye megvan arra, hogy Agassival fusson össze. Ide sorol még az említetteken kívül David Nalbandian és Younes El Aynaoui is, aki elég nagy veszélyt jelent Hewittnak, ugyanis az Australian Openen megverte, s az ausztrálnak három meccslabdát is hárítania kellett ellene a múlt héten, Indian Wellsben, s nemcsak a tornagyõzelemért, hanem a világ elsõ pozícióján való maradásért is.

Forrás: ATP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top