Connect with us

Hewitt: „Egész éjjel úgy szenvedtem, mint a kutya”

Nincs kategorizálva

Hewitt: „Egész éjjel úgy szenvedtem, mint a kutya”

A második fordulóban már búcsúra kényszerült a világ legjobb férfijátékosa

Nagy pofont kapott Lleyton Hewitt Miamiban: két egyenes szettben kapott ki a spanyol, balkezes Francisco Clavettõl a második körben. Hewitt, saját elmondása szerint gyomorproblémákkal küszködik, s egy olyan játékos verte meg, aki 177 hellyel lejebb áll a ranglistán.

Az ausztrál 33 ki nem kényszerített hibát gyûjtött össze a meccs folyamán, s alig telt bele másfél órába, amit a pályán töltött.

„Tegnap este lebetegedtem – mondta Hewitt, aki az év elsõ mestertornáján egészen mást produkált a múlt héten – Egész éjjel úgy szenvedtem, mint a kutya. Még mindig rosszul érzem magam, s ez még csak rosszabbra fordult a mérkõzésen.”

A 34 éves Clavet a negyedik, legalacsonyabban helyezett játékos, aki meg tudott verni egy világelsõt – 1973-tól számítottan: 1994-ben a marokkói Karim Alami (õ volt eddig a legalacsonyabban helyezett a ranglistán, aki élvonalbeli játékost ütött ki) Dohában Pete Samprast verte meg.

„Amikor a gyõzelem kapujában vagy a világ legjobb játékosával szemben, egy kicsit szorosabbá válik a küzdelem, de azt hiszem, jól tudtam kezelni a rám nehezedõ nyomást, különösen a meccs végén, s azt hiszem, ez volt a gyõzelem kulcsa.” – nyilatkozta Clavet.

Hewitt háromszor is elveszítette az adogatását az elsõ játszmában, de a másodikban 1-3 után visszaverekedte magát a mérkõzésbe és 3-3-ra módosította az eredményt. Viszont 40-0-tól Hewitt mindegyik játéklabdáját elveszítette. Még sikerült egy meccspontot hárítania, mielõtt a másodikat a hálóba verte volna.

Clavet egyébként már bejelentette, hogy augusztusban vissza kíván lépni az aktív tenisztõl – Miamiban most egyelõre tovább kell menetelnie: a legjobb 32 között a koreai Lee Hyung-taikkal kell megküzdenie.

Aki természetesen a legjobban örül annak, hogy Hewitt kiesett, nem más, mint Andre Agassi, aki ma lép pályára Michael Chang ellen. A címvédõ, második kiemelt játékosnak vajon akad-e még riválisa a döntõbe vezetõ úton, vagy sikerül megszereznie zsinórban harmadik miami mester-gyõzelmét?

Forrás: BBC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top