Connect with us

Meglepetés Changtõl

Nincs kategorizálva

Meglepetés Changtõl

Visszalépések sorozata Miamiban

A visszavonulófélben levõ amerikai veterán teniszezõ bejutott a második körbe Miamiban – amit eddig az utolsó hadjáratát járó játékosról nem lehetett elmondani. Hatvankét perc alatt, két sima szettben búcsúztatta Nicolas Kiefert, s következõ ellenfele a másik nagy teniszlegenda, Andre Agassi lesz, aki mellesleg címvédõje ennek a mesterviadalnak.

A 31 esztendõs Chang 17 évesen már Grand Slam gyõzelemmel dicsekedhetett: 1989-ben megnyerte a Roland Garrost: „Ma nagyon jók voltak az adogatásaim, neki pedig nem jöttek be mindig a retournjei. Jó egy ilyen meccset megnyerni. Vagy jól megy nekem itt, vagy nagyon rosszul. S nagyon várom már az Andreval való találkozást. Mindig is nagyon kemény ellenfélnek tartottam, remélem, õ is annak tart engem.” – nyilatkozta a 17 éves teniszéletet lezáró Chang.

Ami a többieket illeti, Mark Philippoussis lebombázta Fernando Lopezt, s következõ ellenlábasa a 20. helyen kiemelt chilei Fernando Gonzales lesz.
A valamikori Australian Open finalista, Thomas Enqvist a francia Michael Llodrát ütötte ki három játszmában. A svéd játékos második fordulós ellenfele a brazil Gustavo Kuerten lesz.
Karol Kucera a nagy hõség miatt rosszul lett és visszalépett a versenytõl. A szlovák játékos a második szettben, 0-4-nél jelentette be, hogy nem bírja tovább. Tovább jutott tehát a selejtezõkbõl fõtáblára került spanyol Fernando Verdasco, aki egyébként 2-6-ra veszítette el az elsõ játszmát. Itt jegyezzük meg, hogy a a higanyszál sokszor 3 fok fölé szökött.

A spanyol Francisco Clavet is visszalépésbõl profitált, amikor elsõ fordulós ellenfele, a fehérorosz Vladimir Voltchkov könyöksérülés miatt feladta a meccset 6-3, 3-0-ás állásnál.
Clavet következõ ellenfele nem más, mint a világelsõ, s elsõ helyen kiemelt Lleyton Hewitt.

Goran Ivanisevic mégcsak labdába sem ütött, úgy lépett vissza a versenytõl. A 31 éves horvát játékos, aki egyébként labda helyett azt dobta fel a levegõbe, hogy az idei wimbledoni bajnokság után visszavonul, lábsérülése miatt mondta le azt a mestertornát. Helyét a fõtáblán a brazil Flavio Saretta veszi át.

Felix Mantilla sikeresen jutott tovább a második fordulóba, miután két sima szettben verte a német Lars Burgsmullert s a dél-afrikai Wayne Ferreirával csap össze legközelebb.

A világranglista 43. helyén álló Vincent Spadea örömet okozott a hazai közönségnek, ugyanis két játszmában ütötte ki a belga Christophe Rochust. Második körös ellenfele az 5. helyen kiemelt spanyol Carlos Moyá lesz.

Forrás: BBC

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top