Connect with us

Srichaphan megkezdte idei hadjáratát

Nincs kategorizálva

Srichaphan megkezdte idei hadjáratát

BMW Open, München – elsõ eredmények, mai program

A második helyen kiemelt Srichaphan 6-4, 6-1-es, Michael Kohlmann feletti gyõzelemmel debütált a bajor városban a BMW Open elsõ fordulójában. A thai játékos harmadik idei salakpályás versenyét játssza, s ezen a pályaborításon is sikerült javítania a rekordján: pillanatnyilag 2-2 a mérleg állása.

A harmadik helyen kiemelt holland Sjeng Schalken szintén bejutott a második kanyarba: 6-3, 6-1 arányban ütötte ki a német Lars Burgsmüllert. A holland játékos 1995-ben járt elõször ezen a tornán, akkor egészen a negyeddöntõig jutott el, két évvel ezelõtt pedig a második fordulóban esett ki.

Az ötödik helyen kiemelt Yevgeny Kafelnikov is megszerezte elsõ müncheni meccsgyõzelmét, mégpedig a belga Olivier Rochus felett diadalmaskodott két egyenes szettben. A második fordulóban az orosz játékos – aki egyébként negyedik alkalommal vesz részt ezen a versenyen – Alexander Waske ellen lép pályára. A német játékos a román Adrian Voineát búcsúztatta két játszmában.

A nyolcadik helyre rangsorolt finn Jarkko Nieminen Irakli Labadzét ütötte ki a második fordulós helyért. A finn játékos elõször játszik a BMW Openen, eddigi salakpályás eredményeit tekintve: harmadik fordulós volt Monte Carloban (Juan Ignacio Chelától kapott ki) és Barcelonában (Marat Safintól kapott ki) is.

A mai program:
A mai elsõ centerpályás meccset a hetedik helyen kiemelt Tim Henman játssza Nicolas Lapenttivel. Henman elõször játszik a márciusi Nasdaq-100 Open óta. Ebben az idényben eddig mindössze egy meccset sikerült megnyernie, mégpedig Jan Michael Gambill ellen a Pacific Life Openen.
Lapentti harmadszor játszik Münchenben, egy évvel ezelõtt bejutott a negyeddöntõbe, ahol Radek Stepanektõl kapott ki. Az ecuadori játékos legjobb eredménye ebben a szezonban egy negyedik fordulós hely volt a miami mesterszéria-állomáson.

A tavalyi döntõs, Rainer Schüttler az osztrák Jürgen Melzerrel találkozik a mai nap folyamán. A német játékos (4. kiemelt) az idén volt már negyedik fordulós az Australian Openen és elõdöntõs a Pacific Life Openen. Zsinórban hatodik éve jár Münchenbe (versenyezni is…).

Melzer, aki a következõ hónapban tölti be 22. életévét, pályafutása során a múlt héten jutott el másodszor az elõdöntõig egy ATP megmérettetésen (Houston). Az osztrák játékos ezért Taylor Dentet, Kenneth Carlsent és Mardy Fisht ütötte ki, mielõtt még elvérzett volna az aktuális bajnok, Andre Agassitól.

Az elsõ helyen kiemelt Roger Federer elõször játszik Münchenben, s ebben a szezonban már két titulust is hazavitt: Marseillebõl és Dubaiból. Ez az elsõ versenye salakborításon, s elsõ ellenfele itt a horvát Zeljko Krajan lesz. Krajan egy évvel korábban kiesett az elsõ fordulóban, akkor Fernando Meligenitõl kapott ki. A 2003. évi szezonban két meccset sikerült megnyernie ATP versenyeken: Chennaiban és Casablancában.

Forrás: ATP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top