Connect with us

Új spanyol reménység a láthatáron

Nincs kategorizálva

Új spanyol reménység a láthatáron

Kiesett a tavalyi Roland Garros bajnok Monte Carloban

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Egy spanyol fiú, aki megjárta a selejtezõket is, 7-5, 6-3 arányban felülmúlta a francia nyílt teniszbajnokság aktuális címvédõ játékosát, a szintúgy spanyol Albert Costát a mestertorna második fordulójában. Ez a srác, akit úgy hívnak, hogy Rafael Nadal, a második játszmában mutatta meg csak igazán Albert Costának, hogy itt már semmi esélye sincs: Costa ugyan fel tudott kapaszkodni 3-4-re az 1-4-es, számára eléggé kellemetlen állásból, de Nadal rögtön visszaadta a kölcsön kapott kenyeret – breakelt – majd kiszerválta a mérkõzést. A következõ kanyarban Guillermo Coriával találkozik, aki 2001. évi debütálása alkalmával egészen az elõdöntõig vitte.

„Nagyon fontos gyõzelem volt ez a számomra – mondta Nadal – Nemcsak hogy megvertem egy Top 10-es játékost, hanem legyõztem azt, aki tavaly megnyerte a Roland Garrost. Nagyon jó érzés, hogy ilyen jól tudtam játszani.”

Ezzel a gyõzelemmel Nadal lesz az elsõ 16 éves játékos, aki betör az elsõ 100 teniszezõ közé az ATP Entry Systemben -ez ugyanis legutoljára Michael Cnangnek sikerült a maga 16 évével és három hónapjával 1988. június 6-án. Chang a 122. helyrõl a 86.-ra ugrott elõre, miután bejutott a Roland Garros harmadik fordulójába.

Nadalról egyébként még azt is illik tudni, hogy õ a kilencedik játékos a tenisztörténelemben, aki még 16 éves kora elõtt meccset nyert: a Mallorca Openen a paraguayi Ramon Delgadót verte két sima szettben 6-4, 6-4 arányban.

Nadal szülõhelyén, Manacorban lakik – ez Mallorca második legnagyobb városa, az edzõje nagybátyja, Toni Nadal, aki négy éves kora óta egyengeti kisöccse útját.

A friss spanyol palánta mindössze 15 nappal idõsebb a másik nagy reménységtõl, aki ugyan francia és Richard Gasquet-nek hívják – egyelõre róla hallottunk többet az elmúlt idõben: õ is megjárta tavaly a selejtezõket itt Monte Carlóban, s õ lett a legfiatalabb játékos, aki mestertornán feljutott a fõtáblára. S nemhogy csak feljutott, még meccset is sikerült nyernie.

Nadal elsõ ATP szintû versenyét játssza ebben az évben (egyben másodikat eddigi pályafutása során). Eddig Challengereken remekelt, rekordja 20-5. Négy Challenger döntõben jeleskedett, a Barletta Challengert meg is nyerte a múlt hónapban.
A tavalyi idényben Nadal hat Future titulust is hazavitt.

Forrás: Montecarlo.masters-series

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top