Connect with us

Lleyton Hewitt – nyerni akar Párizsban?

Nincs kategorizálva

Lleyton Hewitt – nyerni akar Párizsban?

Utoljára 1969-ben avattak ausztrál bajnokot a Roland Garroson

Rémálma ez a bajnokság minden ausztrál versenyzõnek. Utoljára Rod Lavernek sikerült itt diadalmaskodnia – 1969-ben, ezzel nyerve a második Grand Slam tornáját.

Lleyton Hewittnak minden vágya, hogy megtörje ezt a szerencsétlen ausztrál sorozatot: elsõ helyen kiemeltként indulna a francia nyílt teniszbajnokságon, de azzal is tisztában van, hogy óriási kihívásnak néz elébe.

„Lehet, hogy megnyerem a Roland Garrost és a mestert is, ki tudja? De talán sokkal keménnyebben kell érte megdolgoznom salakon – ez egy kihívás a számomra és én pedig mindig is szerettem a kihívásokat.”

Lleyton Hewitt Adelaide-ban (Ausztrália) nõtt fel, és elsõsorban keményborítású pályákon tréningezett – ezért sokkal jobban mennek neki a gyors pályás versenyek, beleértve a fûborítást is, amelyen három egymást követõ évben megnyerte a Queen’s-i viadalt és a fedett szõnyegborítást, melyen kihasználhatja a gyorsaságát. A salak ellenben egy kicsit más lábmunkát igényel – Hewitt eddigi pályafutása és 19 tornagyõzelme közül mindössze egyet zsebelt be salakon (1999, Delray Beach), a legjobb eredményét a Roland Garroson pedig 2001-ben érte el, amikor bejutott a negyeddöntõbe.

A felkészülést azonban nem vitte túlzásba az idén: elsõ salakpályás versenyét Hamburgban játszotta, a Világcsapatok összecsapása elõtt. Két óra 22 perc leforgása alatt sikerült megvernie a német Markus Hantschkot, majd több, mint három és fél órán át csatázott a francia Arnaud Clément-nal, a harmadik fordulóban viszont térdre borult a chilei Fernando Gonzales elõtt (6-1, 3-6, 6-0).

Annak ellenére, hogy nem látott túl sok salakot a cípõje, Hewitt mégis úgy gondolja, hogy egyre jobban fejlõdik ezen a pályaborításon is és eléggé felkészültnek tartja magát a jövõ héten kezdõdõ Roland Garrosra. Azt is tudja azonban, hogy a legjobb formáját kell nyújtania, ha a döntõt veszi célba.

„Nem gondoltam arra, hogy nyerek Hamburgban – mondta – De volt három jó meccsem, amelyek sokkal jobban sikerültek, mint amit szerettem volna. Úgy érzem, ebben az ütemben tudom folytatni. Úgy érzem, hogy évrõl évre egyre jobb vagyok ezen a pályaborításon is. De tudom, hogy maximálisan kell játszanom, ha nyerni akarok Párizsban.”

Forrás: Tennisweek

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top