Connect with us

Mantillának elsõ, vagy Federernek a negyedik?

Nincs kategorizálva

Mantillának elsõ, vagy Federernek a negyedik?

Tarol a francia páros Rómában

A mai egyéni döntõbe Federer egy kicsit kipijentebben érkezik majd, mint ellenlábasa, a spanyol Felix Mantilla. Utóbbi ugyanis három szetten keresztül csatázott tegnap a döntõbe jutásért az orosz Yevgeny Kafelnikovval. A spanyol srác egyébként hetedszer vesz részt ezen a római viadalon, s ha megnézzük, hogy kiket ütött ki a héten, nos, igazán nem lehet panasza a teljesítményére: begyûjtötte a 11. helyen kiemelt David Nalbandian skalpját, azután az útjába került Mardy Fish, a hetedik kiemelt, mellesleg tavalyi Roland Garros bajnok Albert Costa, a horvát Ivan Ljubicic és végül, de nem utolsósorban Kafelnikov.

A 28 esztendõs barcelonai ma megszerezheti idei elsõ tornagyõzelmét, ha Federer nem akadályozza meg ebben, ami igencsak kétséges. Mantilla pályafutása során mind a hét bajnoki címét salakon szerezte meg – a legutolsót 2001. szeptemberében, Palermóban. A mestertorna-sorozatban eddig elért legjobb eredménye a döntõ volt, mégpedig Hamburgban, 1997-ben. Akkor Madvedev ellen bizonyult gyengébbnek.

Ami a párosokat illeti, a francia Michael Llodra és Fabrice Santoro az elõdöntõben kiütötte a címvédõ Martin Damm/Cyril Suk kettõst. Llodra és Santoro már bizonyított ebben az idényben, amikor megnyerték az Australian Open döntõjét. Céljuk az, hogy kvalifikáltassák magukat a novemberi Mesterek Tornájára.
Most a döntõben az ausztrál Wayne Arthurs és Paul Hanley lesz az ellenfelük, akik februárban diadalmaskodtak Rotterdamban.

Llodra és Santoro lehet az elsõ francia páros – Guy Forget és Yannich Noah 1986-os és 1987-es gyõzelmét követõen – akik tornagyõzelmet arathatnak Rómában. A legutolsó ausztrál team pedig 1980-ban nyert ezen a versenyen (Mark Edmondson és Kim Warwick személyében).

Forrás: ATP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top