Connect with us

Roland Garros: mindkét magyar pályára lép

Nincs kategorizálva

Roland Garros: mindkét magyar pályára lép

A mérkõzések délelõtt 11 órakor kezdõdnek

Már az elsõ napon megpróbáltatás vár a magyar teniszezõkre Párizsban: Mandula Petra és Sávolt Attila is ma már lejátssza elsõ fordulós mérkõzését. A 11. számú pályán, mint ahogy mindegyiken, 11 órakor kezdõdnek az összecsapások, Petra harmadik, Attila pedig negyedik a „menetrendben”.

Mandula Petra elsõ ellenfele a spanyol Marta Marerro lesz. Marrero eddig háromszor járt a Roland Garroson, a legjobb eredményét 2000-ben produkálta: akkor bejutott a negyeddöntõbe. Párosban tavaly a második fordulóig jutott el. Eddig egyelõre egyéniben száll küzdelembe a bajnokságon. Pillanatnyilag a 86. helyen áll a ranglistán egyéniben, párosban pedig a 120. Legmagasabb helyezése az 53. volt (2001). Pályafutása során eddig 48 meccset nyert meg és 60-at veszített el. Ebben az idényben ez az arány 6:8.

Petránk, akárcsak ellenfele, negyedszer indul a francia nyílt teniszbajnokságon, s õ is eljutott már a negyeddöntõig, mégpedig egy évvel késõbb, mint Marrero. Párosban is negyeddöntõs volt tavaly. Jelenleg 75. helyen áll a ranglistán egyéniben, párosban pedig a 17. Legmagasabb ranglista beli helyezését 2002-ben érte el, akkor a 49. helyre sikerült feljutnia. Párosban pedig volt már 13. is. Párosban hét alkalommal is diadalmaskodott, pályafutása során egyéniben pedig eddig 43 meccset nyert meg és 52-õt veszített el. Az idei mérlege 9:8.

A lányokat követi ugyanezen a pályán Sávolt Attila és elsõ ellenlábasa, a svéd Andreas Vinciguerra. A skandináv játékos harmadszor vesz részt ezen a bajnokságon, s eddig csak a második fordulóig sikerült eljutnia (2001-ben). Az 1981-ben született srác jelenleg a 76. helyen áll az ATP listán egyéniben, párosban pedig a 415. Ennél sokkal magasabban is volt már: 2001-ben a 10. helyre küzdötte fel magát az ATP listán. Pályafutása során egy tornagyõzelmet szerzett, 76 meccset nyert meg és 736-at veszített el. A 2003-as idényben ez a számpár 6:4.

Sávolt Attila is eddig kétszer járt a Roland Garroson, legjobb eredménye pedig 2000-ben volt, akkor bejutott a harmadik fordulóba. Az ATP listán a 103. helyen áll egyéniben, párosban pedig a 760. Legmagasabb egyéni helyezése a 68. volt, 2002. május 20-án. Karrierje során eddig 35 meccset nyert meg és 52-õt veszített el, az idei szezonban hármat nyert meg és nyolc alkalommal szenvedett vereséget.

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top