Connect with us

Roland Garros: mindkét magyar pályára lép

Nincs kategorizálva

Roland Garros: mindkét magyar pályára lép

A mérkõzések délelõtt 11 órakor kezdõdnek

Már az elsõ napon megpróbáltatás vár a magyar teniszezõkre Párizsban: Mandula Petra és Sávolt Attila is ma már lejátssza elsõ fordulós mérkõzését. A 11. számú pályán, mint ahogy mindegyiken, 11 órakor kezdõdnek az összecsapások, Petra harmadik, Attila pedig negyedik a „menetrendben”.

Mandula Petra elsõ ellenfele a spanyol Marta Marerro lesz. Marrero eddig háromszor járt a Roland Garroson, a legjobb eredményét 2000-ben produkálta: akkor bejutott a negyeddöntõbe. Párosban tavaly a második fordulóig jutott el. Eddig egyelõre egyéniben száll küzdelembe a bajnokságon. Pillanatnyilag a 86. helyen áll a ranglistán egyéniben, párosban pedig a 120. Legmagasabb helyezése az 53. volt (2001). Pályafutása során eddig 48 meccset nyert meg és 60-at veszített el. Ebben az idényben ez az arány 6:8.

Petránk, akárcsak ellenfele, negyedszer indul a francia nyílt teniszbajnokságon, s õ is eljutott már a negyeddöntõig, mégpedig egy évvel késõbb, mint Marrero. Párosban is negyeddöntõs volt tavaly. Jelenleg 75. helyen áll a ranglistán egyéniben, párosban pedig a 17. Legmagasabb ranglista beli helyezését 2002-ben érte el, akkor a 49. helyre sikerült feljutnia. Párosban pedig volt már 13. is. Párosban hét alkalommal is diadalmaskodott, pályafutása során egyéniben pedig eddig 43 meccset nyert meg és 52-õt veszített el. Az idei mérlege 9:8.

A lányokat követi ugyanezen a pályán Sávolt Attila és elsõ ellenlábasa, a svéd Andreas Vinciguerra. A skandináv játékos harmadszor vesz részt ezen a bajnokságon, s eddig csak a második fordulóig sikerült eljutnia (2001-ben). Az 1981-ben született srác jelenleg a 76. helyen áll az ATP listán egyéniben, párosban pedig a 415. Ennél sokkal magasabban is volt már: 2001-ben a 10. helyre küzdötte fel magát az ATP listán. Pályafutása során egy tornagyõzelmet szerzett, 76 meccset nyert meg és 736-at veszített el. A 2003-as idényben ez a számpár 6:4.

Sávolt Attila is eddig kétszer járt a Roland Garroson, legjobb eredménye pedig 2000-ben volt, akkor bejutott a harmadik fordulóba. Az ATP listán a 103. helyen áll egyéniben, párosban pedig a 760. Legmagasabb egyéni helyezése a 68. volt, 2002. május 20-án. Karrierje során eddig 35 meccset nyert meg és 52-õt veszített el, az idei szezonban hármat nyert meg és nyolc alkalommal szenvedett vereséget.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top