Connect with us

A nõi negyeddöntõsök

Nincs kategorizálva

A nõi negyeddöntõsök

A nap végére már ismert lesz a négy legjobb név a RG-on

Mind a négy negyeddöntõt ma játsszák a nõk egyéni mezõnyében, továbbá még a férfiak mezõnyébõl is kettõ ma kerül sorra a két centeren.

Még három gyõzelem választja el ezeket a „túlélõket” a trófeától: Serena Williams (1) a hazai kedvenc, Amelie Mauresmo (5) ellenfele lesz, Chanda Rubin (8) a negyedik helyen kiemelt Justine Henin-Hardenne-nal csap össze, Nadia Petrova – õ az egyetlen nem kiemelt játékos a negyeddöntõben – Vera Zvonarevával (22) játszik, Conchita Martinez (24) pedig Kim Clijstersszel mérkõzik meg az elõdöntõs helyért.

Chanda Rubin már nem elõször, szinte minimális erõbevetéssel jutott be a legjobb nyolc közé – egyedül Mandula Petrának sikerült megszorongatnia, sajnos az amerikai javára. Rubin 3-2-re vezet Henin-Hardenne ellen, amit azért nem túl sokan mondhatnak el amgukról teniszberkekben. Viszont a belga lányt sem kell félteni, Henin-Hardenne hozza a formáját, csakúgy, mint 2001-ben, amikor az elõdöntõben esett ki.

A másik játékos, akinek oka van némi optimizmusra, Kim Clijsters, aki egyébként 2001-ben döntõs volt Párizsban. Conchita Martinez ellen játszik, akinek ez a tizenegyedik negyeddöntõje a francia nyílt teniszbajnokságon. 2000-ben döntõs volt, most viszont jól össze kell szednie magát, ha újra be akar kerülni a legeslegjobbak közé, ugyanis Clijsters eddig találkozásuk során (3) kettõt megnyert. Clijsters abban lehet bizonyos, hogy ha megveri Mauresmot, akkor az orosz lánnyal kerül össze az elõdöntõbe, tehát Serenára van még elég idõ gyûjteni az erõt.

1991 óta nem történt meg az, hogy negyeddöntõben összekerüljön egymással két orosz játékos.

Ami a férfiakat illeti, most, hogy a párizsiak két nagy kedvence: Gustavo Kuerten és Arnaud Clément is elbúcsúzott, valószínûleg a nyolcszoros Grand Slam bajnok Andre Agassi személyében választ majd új favorit játékost a közönség. Agassi, ha megnyeri a mai meccset (Coria ellen), már ötödször játszhat elõdöntõt a Roland Garroson. Coriának ez az elsõ negyeddöntõje ezen bajnokságon, s nem lenne meglepõ, ha éppen õ jutna tovább – az eddigi teljesítménye alapján és fõleg az alapján, amit tegnap produkált.

A volt RG bajnok Carlos Moyá is pályára lép, a holland Martin Verkerkkel, aki jelenleg éppen a 30. helyen tanyázik a ranglistán, ellenben nem árt odafigyelni rá. Elsõsorban a szerváira (66 ászt ütött négy meccsen!) és az ütéseire sem…

Forrás: Roland Garros

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top