Connect with us

Hewitt selejtezõse

Nincs kategorizálva

Hewitt selejtezõse

Elõrejelzések Wimbledon ügyben

Egy dolog bizonyos: senki nem szeret selejtezõkbõl érkezett játékossal játszani az elsõ fordulóban. Pedig éppen ez vár a címvédõ Lleyton Hewittra. Nagyon sokszor elõfordult ugyanis az, hogy igencsak nagy meglepetést okozott egy-két selejtezõs játékos az elsõ fordulóban: 1977-ben például John McEnroe megjárta a selejtezõket, és egészen az elõdöntõig vitte. Tavaly a svájci George Bastl, aki mégcsak nem is nyert a selejtezõkben (szerencsés vesztesként jutott fel a fõtáblára) a második fordulóban a hétszeres wimbledoni bajnok Pete Samprast búcsúztatta.

Hewitt éppen 10 napra rá lép ki a pályára legutolsó versenyszerû meccsét követõen. Ellenfele így elõnyben lesz vele szemben, ugyanis már három mérkõzést megnyert. Ráadásul olyan pályán, amely sokkal gyorsabb, mint az All England Club edzõpályái.

Hewitt „felén” két nehézsúlyú versenyzõ is áll: Taylor Dent, és az ötödik helyen kiemelt Andy Roddick. Õk ketten a negyeddöntõben kerülhetnek össze. Roddick vasárnap nyerte meg elsõ fûborítású tornáját és itt Wimbledonban a második fordulóban a balkezes Greg Rusedskivel hozhatja össze a sors. Rusedski teljes gõzerõvel indul neki a bajnokságnak kilenc havi kihagyás után, s az elsõ körben a német Alexander Waskéval fut össze.

Hewitt az elõdöntõben találkozhat a svájci Roger Federerrel, aki 2001-ben öt szettben búcsúztatta Samprast. Ugyancsak Hewitt felében van még Sjeng Schalken, valamint Gustavo Kuerten is, aki ötödik alkalommal utazott el Londonba, és eddigi legjobb eredménye a negyeddöntõ volt 1999-ben.

A második helyen kiemelt Andre Agassi (1992-ben volt bajnok) a brit Davis Kupa csapat egyik tagja, a szabadkártyás Jamie Delgado ellen nyit, és összefuthat a tavalyi elõdöntõs Xavier Malisse-szal is, vagy éppenséggel Marat Safinnal (negyeddöntõc volt két évvel korábban) a legjobb 16 játékos között. Ott van azért még eléggé résen az ausztrál Mark Philippoussis is…

A negyeddöntõben Agassi az argentin Guillermo Coriával játszhat, potenciális elõdöntõs ellenfele pedig a spanyol Juan Carlos Ferrero lehet. Ferrero harmadszor játszik Wimbledonban, de még nem sikerült túljutnia a harmadik fordulón.

A tavalyi döntõs, David Nalbandian a fehérorosz Vladimir Voltchkovval találkozik elõször és nincs is rajta a kiemelési listán. Az õ szekciójában van viszont Tim Henman, a 10. kiemelt és egyben négyszeres elõdöntõs, továbbá a dél-afrikai Wayne Ferreira, Martin Verkerk, aki szintén semmilyen pozicióból jutott el a Roland Garros döntõjéig.

Henmannek nem lesz valami könnyû dolga, az elsõ körben Alex Corretjával játszik, aki háromszor járt eddig Wimbledonban (legutoljára 1998-ban), s ha legyõzi, akkor a második körben egy másik spanyol, David Sanchez várja, vagy éppenséggel egy selejtezõs. Verkerk még csak ezután jön…

Forrás: Wimbledon

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top