Connect with us

Új halacska a nyúlpiacon

Nincs kategorizálva

Új halacska a nyúlpiacon

Carlos Moyá is csomagol

Coria: segítettek felülrõl?

Coria: segítettek felülrõl?

Mint arról már tegnap hírt adtunk, a nagy öreg, Andre Agassi sincs már versenyben a Roland Garrsoson. Talán el kellene lassan gondolkodni azon, hogy lassan eljár felette is az idõ…és hogy itt van az új generáció, a fiatal, az ambiciózus. Volt már erre példa a tenisz történetében: Chris Evert-Lloyd például akkor hagyta abba az aktív teniszezést, amikor Szeles Mónika legyõzte.

Coria hasonlóképpen végzett Agassival, mint ahogyan elõtte Zabaletával is: ha csak alkalma nyílt rá, lerövidítette a labdát, ami épphogy csak átcsorgott a háló túlsó felére, sõt, ellenfele szerváival sem akadt különösebb gondja.

„Ez hihetetlen, ez egy álom, ami valóra vált, az, hogy bekerüljek az elõdöntõbe – nyilatkozta a 21 éves argentin – Agassira hõsként néztem fel, amikor gyerek voltam. Ez valami fantasztikus. Arra törekedtem, hogy minden labdát elérjek, és hogy õt futtassam, mivel tudtam, hogy ez a gyengéje. Már a második játszma után láttam, hogy õ az enyém. Azután már nem akartam sokat változtatni. Minden jól alakult a mai napon. Tudtam, hogy egy kicsit ideges és ez növelte az önbizalmamat.”

„Nagyon jó sportoló, efelõl semmi kétség. – nyilatkozta Agassi – Nagyon jól hozza meg a döntéseit és nagyon jól ismeri a pályát. Ma nagyon sokféle ütést produkált és nagyon jókat.”

Nagyon erõs lélekkel és szívvel került be az elõdöntõbe – tette hozzá Agassi – Két meccsre van a legnagyobb álmától. Ha ezt véghez tudja vinni, akkor pihenhet.”

Úgy látszik, az idei RG sorjára gyártja a hõsöket. A másikukat úgy hívják, hogy Martin Verkerk. És kiütötte a spanyol Carlos Moyát. Erre senki sem gondolt, pláne úgy, hogy Verkerk pályafutása során elõször játszik a francia nyílt teniszbajnokságon. Tavaly a selejtezõkben kikapott és még egyetlen meccset sem sikerült eddig nyernie a RG-on. Szeptemberben a US Open elsõ fordulójában esett ki, most pedig két gyõzelem és meglehet az elsõ RG skalpja, ráadásul, mint nem kiemelt játékos. Igaz, eljátszotta ezt már Gustavo Kuerten és Mats Wilander is.

Verkerk ezzel a gyõzelemmel csatlakozott holland társaihoz, Tom Okkerhez és Richard Krajicekhez, akik már jártak Grand Slam elõdöntõben és õ az ötödik játékos, aki mint debütáns jut be a legjobb négy közé a RG-on. Legutoljára 2000-ben Juan Carlos Ferreroé volt ez a „megtiszteltetés”.

Ami Moyát illeti, õ a „nemes vesztese” a bajnokságnak: a valamikori tornagyõztes a harmadik fordulóban is igencsak küszködött Juan Ignacio Chelával, mire öt szettben sikerült felülmúlnia.

„A break volt a fordulópont (mármint az ötödik szettben) – mondta Verkerk – Nagyon jól kellett akkor szerválnom, de mivel egész idõ alatt jók voltak az adogatásaim, nem estem kétségbe.”

Martin Verkerk Guillermo Coriával küzd meg a döntõbe jutásért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top