Connect with us

Coria elvezette a Mercit

Nincs kategorizálva

Coria elvezette a Mercit

Harmadik ATP gyõzelmét szerezte meg az idén az argentin

Pályafutása során hetedik tornagyõzelmével dicsekedhet az argentinok legjobb teniszezõje, Guillermo Coria, aki a stuttgarti Mercedes Kupán a döntõben 6-2, 6-2, 6-1 arányban verte meg a spanyol Tommy Robredót egy óra és negyven perces játékidõben. Coria az elmúlt héten mégcsak szettet sem veszített, s mindössze 19 játékot ajándékozott oda ellenfeleinek a döntõbe vezetõ úton. Ugyanakkor a második német versenyét zsebelte be két hónap alatt, ugyanis májusban a mesterszéria Hamburgi állomásán is õ diadalmaskodott.

A fináléig Coria olyan játékosokat utasított maga mögé, mint Paul-Henri Mathieu, David Ferrer, a címvédõ Mikhail Youzhny, Feliciano Lopez és végül Tommy Robredo.

Coria ezzel 50 ATP pontot szerzett, amivel együtt jár egy 118,000 euróról szóló csekk is, valamint egy „grátisz” Mercedes-Benz CLK 240 Cabriolet. Robredo 35 ponttal és 62,000 euróval a zsebében vánszorgott le a pályáról, s ha nem is egy mercivel, de a Mercedes-Benz vigaszdíjul megajándékozta egy Mountain Bike-kal.

„Nagyon boldog vagyok – nyilatkozta Coria – Nagyon gyorsan lezajlott az egész. Egy kicsit idegesen kezdtem, amikor Tommy breakelte az adogatásomat. Viszont, amikor sikerült elvennem az õ adogatását, sokkal magabiztosabb lettem, A játék kulcsa az volt, hogy iszonyatosan koncentráltam és arra törekedtem, hogy a saját játékomat játsszam. Tommy sietett egy kicsit és nem tudta elég jól megjátszani a pontokat. A verseny legelsõ meccse volt a legnehezebb, mivel a Roland Garros óta nem játszottam salakon. Annak is örülök, hogy még egy kocsit is nyertem. Talán elviszem Albertót egy körre.”

Coriáról szólva még meg kell említeni, hogy õ egy lépéssel tovább vitte, mint edzõje, a legendás Alberto Mancini, aki 1991-ben Michael Stichtõl szenvedett vereséget ezen a versenyen.

Ami a párosok döntõjét illeti, a cseh duó, néven nevezve: Tomas Cibulec és Pavel Vizner második tornagyõzelmét szerezte meg együtt azzal, hogy három játszmában diadalmaskodott a harmadik helyen kiemelt páros, Yevgeny Kafelnikov és Kevin Ullyett felett.

Forrás: ATP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top