Connect with us

Ferrero a trónért

Nincs kategorizálva

Ferrero a trónért

A spanyol 29-2-es salakrekorder – Costa kiesett Kitzbühelben

Az elsõ helyen kiemelt Juan Carlos Ferrero egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy elhappolja Federertõl az elsõ helyet az ATP Champions Racen: az elsõ meccsét 7-6, 7-6 arányban nyerte Kitzbühelben, a Generali Openen – az eredményt pedig a selejtezõkbõl felkerült Fernando Verdasco bánta. Ha Ferreronak sikerül megvernie Flavio Sarettát is, akkor felkerül a ranglista élére (mindenképpen negyeddöntõsnek kell lennie ezen a tornán). Sõt: még Agassi elsõ helyét is elveheti a világranglistán, ha megnyeri a versenyt.

„Ez nagyon fontos a számomra. Ez még nagyobb motiváló erõvel bír azért, hogy játsszak és hogy menyerjem a versenyt.” – nyilatkozta Ferrero.

Nem volt ilyen jó napja a háromszoros bajnok Albert Costának, aki három szettben maradt alul a chilei Massuval szemben, aki igencsak belendült mostanában (lásd az elõzõ heti ATP versenyt: Amersfoort). Costa titkolt reménye, egy negyedik titulus, sajnos szertefoszlott: 1995, 1998, 1999 bajnoka 6-7, 7-5, 7-6 arányban szenvedett vereséget a második fordulóban. Costa szívéhez azért is áll közel a hegyvidéki táj, mert elsõ 15 meccsét itt nyerte meg, sõt 2001-ben még döntõs is volt. Az idén a Roland Garros bajnoki címét sem sikerült megvédenie, Ferrero (bajnok) mentette meg tõle.

A második helyen kiemelt Guillermo Coria is formában van (a múlt héten Stuttgartban lett tornagyõztes): 6-4, 6-3-ra verte a svéd Andreas Vinciguerrát. Coria egyébként 2001-ben elõdöntõt játszott ezen a mefmérettetésen. Az argentin játékos következõ ellenfele a francia Olivier Mutis lesz, aki a 16. helyen kiemelt David Sanchezt búcsúztatta a második körben.

Ugyancsak a harmadik nap eseményeihez tartozik, hogy a 7. kiemelt Gaston Gaudio egyenes szettekkel múlta felül az esõt is és Tomas Behrendet is. Soron következõ ellenlábasa pedig a helyiek egyik nagy kedvence, Werner Eschauer lesz, míg a másik osztrák, szabadkártyával játszó Alexander Peya 2-6, 3-6 arányban maradt alul a 11. kiemelt Nikolay Davydenkoval szemben.

A 8. kiemelt játékos, Juan Ignacio Chela sem teketóriázott, 6-1, 6-3 arányú gyõzelmet könyvelhetett el magának a cseh selejtezõs Frantisek Cermak ellen s legközelebb a fehérorosz Max Mirnyivel játszik, aki a perui Luis Hornát gyõzte le. A volt bajnok Nicolas Lapentti is továbbjutott a 6. kiemelt Mikhail Youzhnyval szemben.

Forrás: ATP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top