Connect with us

Ferrero veszélyezteti Federer pol-pozícióját

Nincs kategorizálva

Ferrero veszélyezteti Federer pol-pozícióját

Kitzbühel – elsõ nap, mai órarend

Az elsõ helyen kiemelt spanyol Juan Carlos Ferrero megszerezheti az ATP Champions Race elsõ helyét, ha eljut egészen a negyeddöntõig a héten, Kitzbühelben, a Generali Openen. Ferrero már három titulus birtokosa az idei szezonban (beleértve a Roland Garrost is), s jelenleg 28-2 a rekordja salakon. Az ibériai mindössze 10 ponttal van lemaradva a listát vezetõ ederertõl, aki a héten nem vesz részt versenyen.

A másik játékos Ferreron kívül, akit „meg kell verni” a héten, nem más, mint Guilermo Coria, aki a múlt héten mindössze 19 pontot veszített el a tornagyõzelemig. Az agentin negyedik helyen áll a ranglistán, s abban reménykedik, hogy ha elég jól teniszezik, még a mesterek tornájára is belépõjegyet kap. Kitzbühelben a második kanyarban mindjárt a svéd Andreas Vinciguerrával kell megküzdenie a tovább jutásért. svéd játékos 6-4, 6-4 arányban gyõzött a német Oliver Gross ellen. Vinciguerra most jutott be elõször egy ATP verseny második fordulójába azután, hogy februárban, Koppenhágában sikerült elkövetnie ugyanezt.

Ugyancsak a második fordulóban van már a svájci Michael Kratochvil, aki igencsak Federer árnyékába került mostanság. Az osztrák hegyek kzött a casablancai gyõztest, Julien Bouttert búcsúztatta 6-3, 6-3 arányban, s kövekezõ ellenlábasa az 5. helyen kiemelt Younes El Aynaoui lesz.

Ami a többi eredményt illeti: a román Victor Hanescu legyõzte az osztrákok reménységét, Markus Hipflt, mintegy három órás meccsen. No, nem addig tartott a 6-4, 6-0-ás eredmény beállítása, hanem az égiek szóltak közbe a második játszmában. Azért nem eredt el a könny az osztrák szemben, ugyanis Werner Eschauer éppenséggel a német Alexandre Waskét ütötte ki, s Alex Corretja lesz a következõ próbatétel. Õk ketten másodszor futnak már össze, s eleddig a spanyol vezet: 2001-ben, Gstaadban nyert az osztrák ellen.

MAI ESEMÉNYEK A GENERALI OPENEN
Az osztrákok újra ökölbe szoríthatják a kezüket, ugyanis a nagy kedvenc, Stefan Kubek lép ma pályára a chilei Nicolas Massu ellen. Ha visszalapozunk az idei tornaeredmények között, akkor Koubekkel kapcsolatban azt kell feltétlenül megemlíteni, hogy Dohában, mindjárt az év elején megszerezte elsõ idei tornagyõzelmét, s egy ideig vezette az ATP Champions Race listát is. Münchenben elõdöntõs volt, Aucklandben és Gstaadban pedig a negyedöntõig jutott el. Koubek és Massu elõször játszik egymással. Massu számlájára legyen írva, hogy õ tornagyõztesként (Amersfoort) ékezett Kitzbühelbe.

A kétszeres bajnok Alex Corretja is akcióba lendül, s a már fentebb említett Werner Eschauer ellen kezdi meg címvédõ hadjáratát. Corretja nyolcadszor játszik ezen a versenyen, míg ellenábasa debütánsként van jelen, s második ATP tornáját játssza (Barcelonában az elsõ fordulóban szenvedett vereséget Paul Henri Mathieutõl).

Az Australian Open bajnoka, Rainer Schüttler a centerpályán Mathieuvel próbálkozik. Idén már kilenc alkalommal eljutott a negyeddöntõig vagy tovább az egyes versenyeken. Jelen pillanatban a hatodik helyen áll a Champions Race listán.

Nicolas Lapentti Wayne Arthursszal játszik, a bastadi gyõztes Mariano Zabaleta pedig Victor Hanescut kapta ellenfélnek. A dopping botrányba keveredett Bohdan Ulihrach mai ellenlábasa Albert Portas lesz. Ulihrach ugyan elment a múlt heti amersfoorti versenyre, ellenben rögtön el is búcsúzott az elsõ körben. Ezt megelõzõen utolsó versenyszerû meccsét 2002 okóberében játszotta, amikor a párizsi mestertorna selejtezõjében vett részt. Pályafutása során eddig három egyéni titulust sikerült begyûjtenie, valamennyit salakon.

Forrás: ATP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top