Connect with us

Kiss elbúcsúzott, Kisgyörgy maradt

Nincs kategorizálva

Kiss elbúcsúzott, Kisgyörgy maradt

Stella Artois Challenger, Budaörs

Egy, csak egy magyar legény van talpon a Stella Artois Kupa budaörsi ATP Challenger tenisztornán: szerdán elbúcsúzott az egyéni nyolcaddöntõk egyetlen, még versenyben levõ hazai szereplõje, Kiss Sebõ, így immár csak a páros tornán gyõzelmi reményekkel rajtoló Kisgyörgy Gergely, Leonardo Azzaro (olasz) egységért szoríthatunk. Õk csütörtökön délután négy órakor lépnek salakra a Terrapark centerpályáján.

De nézzük, mi történt szerdán!

A fiatal Kiss Sebõ gyõzelmére nem sokan fogadtak volna, ha oddsot kínál a Tippmix, hiszen a magyar játékos ezren felül áll a világranglistán, még csak most kezdi profi pályafutását, belgrádi ellenfele, Borisz Pashanski pedig stabil Davis Kupa-játékos, nemzetközi tornákon már megízlelte a sikert, s ennek köszönhetõen lassan a kétszázas határhoz közelít az ATP-rangsora (221.). Mindez a különbség nem nagyon látszott kettejük szerda délutáni összecsapásán: a szoros küzdelmet hozó elsõ játszmát ugyan a tapasztaltabb szerb nyerte minimális elõnnyel, ám a folytatásban fordult a kocka, és Sebõ diktálta az iramot. Vonal közeli, pontos ütéseivel egyre jobban kiszorította a pályáról vetélytársát, s lendületes játékkal 5:2-re elhúzott, sot 5:3-nál a szett-nyerésért, s ezzel játszmahátránya ledolgozásáért adogathatott. Volt is két szettlabdája, ám mindkettõt elveszítette – s ezzel párhuzamosan önbizalmát is… A tapasztaltabb észrevette a lelki megingást, s kíméletlenül kihasználta az ifjú magyar idõszakos gyengeségét, leengedését. Zsinórban öt játékot nyert, s így 6:4, 7:5-ös eredménnyel õ jutott a legjobb nyolc közé.

Ezzel együtt Kiss Sebõ minden dicséretet megérdemel, hiszen a kvalifikációban három, a fotáblán egy meccset nyert, s a szerdai vesztes találkozón is volt esélye, mert hitt abban, hogy ezúttal is tud nyerni. A döntõ pillanatban azonban – elsosorban lelkileg, pszichikailag – elfáradt, s nem tudott élni a kínálkozó lehetõséggel. Nem kell szégyenkeznie: nyert kilenc egyéni ATP pontot, s ezzel vagy négyszáz helyet javíthat, ezren belülre kerülhet a hétfõtõl érvényes új világranglistán.

A budaörsi viadal negyeddöntõjében már csak két játékos képviseli a kiemelteket – Serra (francia, 5.) és Berdych (cseh, 7.) -, mellettük még egy francia, két argentin, valamint egy-egy szlovák, bolgár és szerb játékos tagja a nyolcak elitmezõnyének. Csütürtök délutánra kiderül, hogy a 11 órakor kezdõdõ negyeddöntok után melyik négy játékos jut be a pénteki elodöntokbe.

Az elõdöntõbe jutás a tét Kisgyörgy Gergelyék számára is. Csütörtökön négy órától az argentin Gonzalez-King, Villagran egység ellen játszanak, s ha nyernek, pénteken ismét argentin vetélytársuk lesz (Dellatorre, Kordasz) a fináléba jutásért. A páros verseny felso ágát kisajátították az egykori Csehszlovákia teniszezoi: három tiszta cseh egység valamint egy cseh, szlovák kombináció viaskodik a szombati döntõbe jutásért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top