Connect with us

Megvan a legjobb négy

Nincs kategorizálva

Megvan a legjobb négy

Henmanért már nem szorítanak a hazaiak

Roger Federer

Roger Federer

Sebastien Grosjean véget vetett Tim Henman nagy álmának, hogy végre diadalmaskodni tudjon odahaza, az év legnagyobb Grand Slam bajnokságán. A két napig tartó meccsen a francia kaméleon négy szettben búcsúztatta a hazaiak nagy kedvencét. Grosjean elõször jutott be a bajnokság elõdöntõjébe és mindössze 32 percre volt szüksége ahhoz, hogy bevégezze, amit elõzõ nap elkezdett.

Grosjean ezzel afféle elégtételt is kapott, ugyanis legutóbb Floridában kapott ki Henmantõl.
„Nagyon jól játszottam és nagyon kemény voltam – mondta Grosjean – Könnyû dolgom volt, ugyanis 2-1-re vezettem a szetteket tekintve. Timnek volt nehezebb dolga a válla miatt.”

Csalódtunk volna, ha nem Roger Federer nevével találkozunk a legjobb négy között az idei bajnokságon. Ráadásul egyenes szettekkel verte meg holland ellenfelét, Sjeng Schalkent, alig másfél óra leforgása alatt. Igaz, Schalken az eddigi egyetlen s ezt megelõzõ meccsükön megverte Federert – ráadásul fûpályán, s talán abban reménykedett, hogy ez ezúttal is sikerül majd neki.

Schalken dolgát még az is nehezítette, hogy fájt a lába, problémái voltak a mozgással, s amikor a második szett hetedik játékában elveszítette az adogatását, az edzõje elérkezettnek látta az idõt, hogy konzultáljon vele.

Mindkét játékos gyõzelemmel érkezett Wimbledonba: Federer Németországban, Halleban, Schalken pedig ‘s-Hertogenboschban (Hollandia) lett tornagyõztes fûborításon. S amíg Federer a negyeddöntõbe vezetõ úton csak egyetlen játszmát veszített el, addig ellenlábasa kettõt is az ecuadori Nicolas Lapenttitõl.

Federer következõ nagy feladata az Andy Roddick nevezetû projekt a vasárnapi döntõért. Az amerikainak alapjában véve könnyû dolga volt a svéd Jonas Björkmannal, aki egyébként is eléggé meglepetésszámba ment az idei bajnokságon azzal, hogy egyéniben is sikrült ennyire elõre tolnia magát a táblán.
Andy a második Grand Slam elõdöntõjét játssza a januári Australian Open után.

A negyedik elõdöntõs, igazán kijelenthetjük, hogy megérdemelten került be a legjobbak közé: nem más õ, mint az ausztrál Mark Philippoussis. Úgy látszik, Agassi felett aratott diadala után már nincs ellenfél. Igaz, a német Alexander Poppal elbíbelõdött egy kicsit, mire végül öt játszmában sikerült eliminálnia. Ezt a meccset is félbeszakították az égiek: szerdán, ebédidõben kezdték és tegnap este sikerült befejezni – a rendes játékidõ három óra három perc volt.

Philippoussis ezen a bajnokságon eddig 153 ászt ütött (ezen a meccsen pedig 34-et), s azért személyében lesz ausztrál elõdöntõs (ha nem is Lleyton Hewittnak hívják) Wimbledonban – az elmúlt nyolc évben hetedszer.

Forrás: Wimbledon

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top