Connect with us

Vérfrissítés

Nincs kategorizálva

Vérfrissítés

Az elsõ svájci bajnok Wimbledonban – Woodbrodge rekordokat döntöget – Clijsters kárpótlása – Navratilova beérte Billie Jean Kinget

Ez az az ütõ...

Ez az az ütõ...

A fiatalok dominálták újra a wimbledoni bajnokságot, hiszen két 21 éves, Serena Williams és Roger Federer vitte el a pálmát az idén az egyéniek küzdelmében. A 117. bajnokság azt is megérte, hogy végre legyen svájci gyõztese is, s Federer ezzel együtt megszerezte elsõ Grand Slam titulusát is.

Roger Federer wimbledoni pályafutása nem volt mindig ennyire sikeres: négybõl három alkalommal rendre az elsõ fordulóban pottyant ki, ellenben az idén bármelyik versenytársánál jobb formában érkezett meg az angol fõvárosba: négy tornagyõzelmet szerzett, továbbá 58 meccse közül 49-et meg is nyert. A döntõ felé sem akadtak túlságosan bonyolult helyzetei (hét meccsen csak egy szettet bukott el – ezzel beállította Richard Krajicek 1996-os rekordját), az elõdöntõben és a döntõben pedig olyan ászokat vert meg, mint Andy Roddick vagy éppen az Agassit is búcsúztató Mark Philippoussis.

S ha már az ausztrálnál tartunk, azért az õ dicsõségére váljék, hogy a térdoperációja után lassú ütemben felépülõ játékos éppenséggel még csak rajta sem volt a kiemeltek listáján.

A nõk mezõnyében továbbra is Williams Slamrõl beszélhetünk, ugyanis zsinórban negyedik éve ezek a lányok bitorolják a wimbledoni trónt: Venus 2000-ben és 2001-ben, Serena 2002-ben és idén lett bajnok. Ez amolyan testvéri szeretet. Kérdés: ki kinek enged majd jövõre?

A férfi párosok mezõnyében is rekord született: Todd Woodbridge utolérte a Doherty fivéreket (Hugh, Reggie), ugyanis begyûjtötte nyolcadik wimbledoni trófeáját. Mellette azért ott volt az egyéni mezõny egyik meglepetése, a svéd Jonas Björkman, akivel együtt tavaly is diadalmaskodott. Az elõzõ hat alkalommal pedig Mark Woodforddal fényképezkedett diadalittassan. Woodbridge ezzel megszerezte 76. tornagyõzelmét (párosban) és már csak kettõ hiányzik, hogy beérje Tom Okkert.

A nõi páros mezõny döntõjében akadt egy kis kárpótlás Kim Clijstersnek: bajnok lett õ is, csak nem éppen egyéniben. A japán Ai Sugiyamával az oldalán az elsõ helyen kiemelt duót, a spanyol Virginia Ruano Pascualt és az argentin Paola Suarezt utasította maga mögé.

A belgák részére azért ezzel még nem ért véget az örömteli állapot, ugyanis a 17 esztendõs Kirsten Flipkens a juniorok kategóriájában lett wimbledoni gyõztes.

A fiatalok után pedig essék egy-két szó a nagy öregrõl: Martina Navratilováról, aki a maga 46 évével még mindig versenyben, s ezzel együtt kirobbanó formában van. Nem, bizonyítja ezt ékesebben az, hogy az idén vegyes párosban ugyan, de wimbledoni bajnok lett a csehbõl amerikaivá vált klasszis. Az indiai Leander Paesszel az oldalán az Andy Ram – Anastassia Rodionova izraeli-orosz párost verte meg , ráadásul egyenes szettekkel. Navratilova megszerezte 20. wimbledoni gyõzelmét és ez azt jelenti, hogy beérte Billie Jean King szintén 20 bajnoki címét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top