Connect with us

Wimbledon: új bajnok születik

Nincs kategorizálva

Wimbledon: új bajnok születik

Holnapi elõzetes: Roger Federer versus Mark Philippoussis

Roger

Roger

A férfi mezõny trófeáját vagy egy olyan versenyzõ nyeri meg holnap, aki rettenetesen sokat fejlõdött mostanában és amellett nagyon is tehetséges, vagy pedig egy olyan játékos, aki sérülések sorozatából küzdötte vissza magát a bajnokok közé. Az elõbbit Roger Federernek, az utóbbit pedig Mark Philippoussisnak hívják.

A pénznyeremény több, mint kedvezõ, viszont ami a rájuk nehezedõ nyomást illeti, már nem ilyen örömteli a helyzte, hiszen mindketten elsõ Grand Slam bajnokságukat szeretnék végre begyûjteni.

„Még semmi sem ért véget, még mindig van egy meccs elõttem – nyilatkozta Roger Federer, miután egyenes szettekkel búcsúztatta a bajnokság egyik kedvencét, Andy Roddickot – De mindamellett azért a lelkem mélyén tudom. hogy meg tudom nyerni az ilyen versenyeket. Ezelõtt nem voltam ennyire biztos benne, mivel soha nem jutottam túl a negyeddöntõn.”

Philippoussis a multiéltû Sebastien Grosjean felett aratott diadalával jutott a döntõbe:
„Van még egy meccsem, ez az egyetlen dolog, amire jelen pillanatban gondolni tudok. Egyáltalán nem gondolok a trófeára. Csak arra, hogy felkészült legyek és hogy jó meccset játsszak.” – nyilatkozta az ausztrál, aki azt is tudja, hogy a maximumot kell nyújtania ahhoz, ha meg akarja verni Federert.

„Amikor legutoljára gymás ellen játszottunk (Hamburg), akkor megvertem õt. De ez û, s teljesen más borítás és teljesen más nap. Roger mindenre képes a pályán. Jól szervál, röptézik, úgyhogy nem lesz könnyû.”

Ami Federert illeti, nem is olyan régen még az elsõ fordulóban búcsúzott egy eléggé nívós versenyen, mégpedig a Roland Garroson, és tavaly Wimbledonban is az elsõk között búcsúzott. A 21 éves svájci jelen pillanatban a negyedik helyen áll a világranglistán, és ebben az idényben már négy titulust is sikerült bezsebelnie, és a Roddick feletti diadala még csak hab a tortán.

„Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de van elég idõm arra, hogy mind mentálisan, mind pedig fizikálisan felkészüljek. Igazándiból már nagyon várom ezt a pillanatot, mivel mindenkinek az az álma, hogy egyszer Grand Slam döntõben játszhasson. Örülök, hogy már nem beszélnek rólam úgy, hogy képtelen vagyok Grand Slam tornákon jól játszani. Pénteken igazán azt éreztem, hogy jó irányba fejlõdöm és hogy tudok játszani.” – nyilatkozta Federer.

Forrás: BBC, Wimbledon

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top