Connect with us

Clijsters: most se jött össze

Nincs kategorizálva

Clijsters: most se jött össze

Henin vitte el a pálmát a US Openen is

Emitt egy zseniális, szélvészgyors belga teniszezõ, aki egyszerûen képtelen Grand Slam-tornát nyerni, ettõl függetlenül vezeti a WTA-világranglistát, amott meg egy nem kevésbé ügyes, egykezes fonákjaival az egész világot elkápráztató, szintén belga harcos, aki apró termete ellenére már kétszeres Grand Slam-bajnoknak vallhatja magát.

Akárcsak a párizsi Roland Garroson, a Flushing Meadows-i US Openen is Clijsters gratulálhatott Henin-Hardenne-nek
Lássuk be, mindkét „tétel” elég elképesztõen hangzik.
Justine Henin-Hardenne az idei Roland Garros után az US Opent is megnyerte (Martina Hingis 1997-es parádéja után õ lett az elsõ nem amerikai hölgy, aki egy naptári évben legalább két nagy versenyen diadalmaskodott!), vagyis õ profitált igazán abból, hogy a címvédõ Serena Williams, valamint a tavaly döntõs nõvére, Venus sérülés miatt kihagyta a Flushing Meadows-i viadalt. Azt persze sohasem tudjuk meg, mi lett volna, ha Williamsék elindulnak, de kár is ezen filozofálgatni, elvégre Henin-Hardenne így is emberfeletti teljesítményt nyújtott a két hét során, különösen az utolsó napokban: az elõdöntõben 4:6, 3:5-rõl, majd 4:6, 7:5, 2:5-rõl kapaszkodott vissza Jennifer Capriati ellenében, majd a sorsdöntõ rövidítésben le is gyõzte az amerikai klasszist, mellékesen görcsbe állt lábbal. Ráadásul annyira kiszáradt, hogy még a döntõ napján, azaz szombaton is infúzióra kellett kötni, éppen ezért egyesek úgy gondolták, talán ki sem áll a címmérkõzésig egyetlen játszmát sem veszítõ Kim Clijsters ellen, vagy ha mégis, esélytelenként lép majd pályára.
Nem így történt, Henin-Hardenne amolyan aperitifként az elsõ tizenöt labdamenetbõl tizenkettõt megnyert. Ezt követõen Clijsters némiképp magához tért a kábulatból, 1:4-rõl 5:4-re fordított, szettpontjai voltak – ám ezzel el is lõtte az összes puskaporát, ettõl kezdve a ki nem kényszerített hibák számát szaporította, honfitársnõje pedig mindöszsze egy gémet engedélyezett neki a folytatásban, és 81 percnyi játék után gyõztest hirdettek.
A két belga leány párharca rendkívül kiegyenlített (8–8), ugyanakkor ha mélyebbre ásunk, szembetûnõ különbségre bukkanunk: a döntõket tekintve 5–1-re Henin-Hardenne vezet, és, ugyebár, ebbõl kettõ Grand Slam-finálé, ezen a ponton márpedig könnyû eldönteni, melyikük a jobb versenyzõtípus. Igaz, arra csak az idõ adhat majd választ, hogy melyikük (lesz) a jobb teniszezõ.
Clijstersnél mindenesetre hiányosságokat lehet felfedezni, a három elbukott Grand Slam-döntõje (kettõ Párizsban, egy Amerikában) önmagáért beszél, az megint más kérdés, hogy az érintett nem tulajdonít ennek különösebb jelentõséget. Ami lehet rossz is, meg jó is, elvégre a még ma is aktív Martina Navratilova sem fiatal korában robbant be az elitbe…
De biztos, hogy az eddigi három trauma mély nyomot hagy Clijsters lelkivilágában. Hogy az igazán fontos mérkõzéseket elveszíti, és itt említhetnénk akár az idei Australian Openen történteket, amikor az elõdöntõben meccslabdákról bukott el végül Serena Williams ellen. Amíg ezen nem tud változtatni, addig maradnak az egyébként szédületes évi mutatók (2003-ban 66, 10-es a gyõzelmi mérlege), a szinte mindig borítékolható elõdöntõk (az idén egyetlen versenye volt, amelyen nem jutott el legalább a legjobb négyig), no meg az, hogy a jövõben már nem csupán a két Williamstõl kell tartania.
Hanem Henin-Hardenne-tõl is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top