Connect with us

Egy elsõ, egy bajnok

Nincs kategorizálva

Egy elsõ, egy bajnok

Megérdemelte? Megharcolta? Andy Roddick az új trófea-birtokos

Az 1973. augusztus 23-án bevezetett, számítógépes ranglistaszámítás történetében Juan Carlos Ferrero lett a 21. éllovas, és a második spanyol, aki fel tudott kapaszkodni a világ tetejére – az elsõ Carlos Moyá volt, még 1999-ben. „Rengeteget dolgoztam azért, hogy világelsõ legyek, és még többet fogok annak érdekében, hogy az is maradjak” – közölte a 23 esztendõs Ferrero, aki a US Open bajnoki címéért lépett pályára, méghozzá az amerikai Andy Roddick ellen, aki 0–2-rõl és meccslabdáról nyerte meg a bírói tévedésektõl sem mentes elõdöntõjét az argentin David Nalbandiannal szemben.

A döntõ után aztán új Grand Slam-gyõztest üdvözölhetett a teniszvilág, méghozzá a 21 éves Roddick személyében. A jövõ nagy bajnokának tartott amerikai fiú három szettben gyõzte le Ferrerót. Roddick kezdett jobban, rendkívül kemény, pontos és agresszív alapvonaljátékával már a negyedik gémben elnyerte Fererro adogatását, s elõnyét egészen a szett végéig megõrizte. Az amerikai, aki a hálónál is könyörtelenül fejezte a pontokat, 27 perc alatt nyerte meg az elsõ játszmát a nála két esztendõvel idõsebb Ferrero ellen. A folytatásban a spanyol klasszis összeszedte magát – nagy ritkán még a hálóig is elõremerészkedett – és egészen 6:6-ig fej-fej mellett haladt a két játékos. Igaz, Roddick is többet hibázott ebben a játszmában. A rövidítés elején kivételesen szép labdameneteket láthatott a közönség, ám Ferrero hiába tett meg mindent az egyenlítésért, a bátran kockáztató Roddick végül megnyerte az összességében 40 percig tartó második felvonást. Az amerikai ebben szettben 11 foghatatlan adogatást küldött ellenfele térfelére, míg Ferrero csupán hármat, a nyerõ ütések száma pedig 18-14 volt a javára. A harmadik, s egyben utolsó játszmában 3:2-es Roddick vezetésnél, az amerikainak két lehetõsége is volt a játék elnyerésére – s ezzel a mérkõzés sorsa is eldõlni látszott –, ám a spanyol végül fogcsikorgatva megnyerte az adogatását, s egyenlített. A tengerentúli nagyon biztosan hozta a szerváját, a spanyol azonban fáradni látszott, megingott, s ellenfele ezt azonnal ki is használta, a 8. játékban elnyerte Ferrero adogatását, s ezzel megpecsételõdött Ferrero sorsa: Roddick semmire nyerte saját adogatását, s végül 1 óra 43 perc alatt pályafutása során elõször diadalmaskodott Grand Slam-tornán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top