Connect with us

Erõs spanyolok – gyenge argentínek?

Nincs kategorizálva

Erõs spanyolok – gyenge argentínek?

Elhibázott dolog a hétvégi Davis Kupa elõdöntõ

Igencsak igézõnek tûnt a hétvégi labdapofozgatás a spanyol turistaparadicsomban, Malagában ezen a hétvégén: a világ legjobb teniszezõi találkoztak volna egymással. Félreértés ne essék, az elõdöntõ nem marad el, csak néhány játékos nem lesz ott, akikre leginkább a dél-amerikaiak számítottak – a haza becsületéért.

Nincs benne a csapatban Guillermo Coria és David Nalbandian sem, akik sérülés miatt maradnak távol ettõl az összecsapástól. Naná, hogy ez a tudat az ibériaiak javára dönti a mérleget és az esélyeket.

A spanyolokat a Roland Garros bajnok, nemrég világelsõvé „koronázott” Juan Carlos Ferrero vezeti majd – õt segíti majd Carlos Moyá, aki jelenleg a ranglista 6. helyén tanyázik.

Az argentinoknak viszont nagy fejtörést okoz, hogy kiket szerepeltessenek két, elsõ az elsõk között teniszezõjük helyett. Coria ebben az idényben már négy egyéni titulussal büszkélkedhet (salakon), Nalbandian pedig elpuskázta az esélyeit, hogy bejusson a US Open döntõjébe (Roddicktól kapott ki).

„Nagyon szerencsétlen ez az eset a számomra, mivel már nagyon vártam azt, hogy Davis Kupát játszhassak.” – mondta Nalbandian, aki hátfájással bajlódik.

Namármost. Az argentinoknak nagyon komolyan meg kell gondolniuk, hogy kire cserélik le a sérült játékosokat: ugyanis a Davis Kupa szabályai szerint a sorsolás elõtt egy órával két cserét hajthat végre egy-egy csapat.
A pillanatnyi helyzet szerint a Gaston Gaudio, Agustin Calleri, Mariano Zabaleta és Lucas Arnold összetételû temare vár az a nemes feladat, hogy 1981 után újra beteniszezzék magukat a dél-amerikaiak a döntõbe.

„Mindig is nehéz volt az argentinok ellen játszani, mivel erõsek, különösen salakon – mondta Ferrero – viszont mi is jó csapat vagyunk. Van esélyünk arra, hogy bejussunk a döntõbe, hiszen még a közönség is a mi kezünkre játszik.”

A spanyolok nem elõször lehetnek egy lépésnyire a salátástálból való kóstolgatásra: 2000-ben nyerték el elõször. Igaz, van mit pedálozni az ausztrálok után, akik huszonhétszeres bajnokok!

Az elõdöntõ programja:

Péntek
Ferrero v Gaudio
Moya v Zabaleta

Szombat
Corretja-Costa v Arnold-Calleri

Vasárnap
Ferrero v Zabaleta
Moya v Gaudio

Forrás: Reuters

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top