Connect with us

CA Tennis Trophy 2003 döntõ

Nincs kategorizálva

CA Tennis Trophy 2003 döntõ

Federer 1 óra 33 perc alatt megvédte tavalyi tornagyõzelmét

Roger Federer

Roger Federer

Amikor a bécsi torna kezdése elõtt közvetlenül sérülés miatt Ferrero és Coria is visszamondta a részvételt a szervezõk élükön Leo-Gunther Huemer tornaigazgatóval nehéz perceket élhettek meg a hétfõi kezdésig az elkövetkezõ verseny színvonalának megõrzését illetõen. Szerencsére mint az késõbb beigazolódott, az idei verseny minden tekintetben jól sikerült úgy a szervezõknek mint a nézõknek egyaránt. Ezt igazolandó többek között a döntõ két résztvevõjének személye is, aki nem más volt mint tavalyi címvédõ és itt Bécsben igen népszerü svájci Roger Federer valamint a spanyol Carlos Moya. Mindketten viszonylag simán jutottak el idáig vagyis fáradtságra egyiküknek sem volt oka panaszkodni. Federer kezdte az adogatást és a kezdeti bizonytalanság valamint egy kettõshiba ellenére hozza a saját adogató játékát. Moya a tõle megszokott energikus szervákkal kezdett kapaszkodni Federer után és egészen 4:3 ig képes volt hozni saját adogatásait, ám ekkor az egyre pontosabban játszó Federer breakelõnyre tesz szert amit értékesít utána is. Ezután hozva saját adogatását 27 perc után az elsõ szettet meg is nyerte.
Moya nehezen tudta feldolgozni az elveszítet elsõ szettet, ugyanakkor egyre jobban szembesülnie kellett azzal, hogy Federer ellen sajnos nincs hatásos fegyvere. Nem jöttek be a kemény tenyeresek és rendre visszajötek a nyeset fonákok is így a második adogatójátékát ismét elveszíti. Dühét az ütõjén bosszulta meg amit a kétszer is földhöz vágott mérgében. Mint ahogy az ilyenkor szokott lenni ez nem segítetett a baján, sõt 5:3 nál Federer újra elveszi semmire az adogatását így már is 6:3 Federer javára.
Változást a harmadik játszma sem hozott az erõviszonyokat illetõen. Federer két megnyert játszma tudatában ha lehet mondani még pontosabban és még bravúrosabban játszott az egyre kedveszegettebb Moya ellen. Az eredmény teljesen úgy alakult mint az elõ szettben, sõt még az adogatását is ugyanúgy 4:3 után vette el imét Federer Moyatol és 1 óra 33 perc alatt így sikerült megvédenie a bajnoki címét Roger Federernek.

Madács J. Richárd

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top