Connect with us

Ferrero, Roddick, Federer: ki az elsõ az elsõk között?

Nincs kategorizálva

Ferrero, Roddick, Federer: ki az elsõ az elsõk között?

Párizsi eredmények

Nem volt azért annyira könnyû dolga a Roland Garros bajnok, világelsõ Ferreronak, mint ahogyan az a papíron le volt írva. Ellenfele a francia Nicolas Mahut, akármennyire is a 108. helyen tanyázik a ranglistán, egy kicsit megszorongatta ellenlábasát: breakelte Ferrerot az elsõ szett ötödik játékában ezzel is szettponthoz juttatva saját magát, azután pedig a tie-breakben is tartotta magát egészen 9-7-ig, amely eredményt az élvonalbeli Ferrero állította be az elsõ játszma zárásaképpen. A második szettet 6-4-re nyerte a spanyol.

„Még soha nem láttam õt játszani ezelõtt, s ha így folytatja, akkor még sokra viheti – mondta Ferrero – Nagyon kicsi volt közöttünk a különbség, de talán én játszottam meg jobban a fontos pontokat.”

Az, hogy ki végzi az elsõ helyen a 2003. évi idényben, még továbbra sem eldöntött ügy. Ott lohol Ferrero után Roddick is, aki szintén túl van a mai második fordulón, miután kiütötte a selejtezõkbõl érkezett román Victor Hanescut. Igaz, ez a meccs sem záródhatott rövidítés nélkül, sõt Roddick és Hanescu meg is duplázta: az amerikai az elsõt 3-4-rõl nyerte 7-4-re, a másodikat is hasonképpen 7-4 arányban állította a maga javára.

„Az elsõ szettben még örültem is a rövidítésnek, mivel nem érdemeltem meg, hogy egészen odáig eljussak, szerencsém volt csupán. Minden meccset meg lehet nyerni és minden meccset el is lehet veszíteni, s talán túlságosan is akarom õket. Természetesen kétség nincs afelõl, hogy szeretném az elsõ helyen végezni az évet.” – nyilatkozta Roddick.

A harmadik „delikvens”, aki még harcba szállhat az elsõ helyért, a svájci Roger Federer – a mai második fordulós meccsen õ is selejtezõs játékossal szemben próbálkozott. És õ sem úszta meg rövidítés nélkül: Thierry Ascione (francia) 6-7, 1-6 arányban maradt alul.

Forrás: Eurosport

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top