Connect with us

Belga rombolók Los Angelesben

Nincs kategorizálva

Belga rombolók Los Angelesben

Legfrissebb eredmények a nõi Mesterek Tornájáról

Justine Henun-Hardenne és Kim Clijsters is szerencsésen (habár ez a szó inkább Henin-re illik a mai mérkõzés után) továbblépett a Los Angelesben zajló WTA világbajnokságon: a második kiemelt Anastasia Myskinát, az elsõ kiemelt pedig Chanda Rubint verte meg. A nap harmadik nagy gyõztese Amelie Mauresmo volt, aki az orosz Elena Dementievával szemben mutatkozott magabiztosabbnak.

Henin-Hardenne-nak akadtak némi gondjai az elsõ szettben míg belelendült a saját ritmusába – a problémákat még tetõzte, hogy hasi fájdalmai is voltak – mivel Myskina éppen a legjobb formájában van mostanság. A kétszeres Grand Slam bajnoknak sikerült breakelnie ellenfelét s azután rögtön hívta az orvost, aki három perces kezelést követõen gyógyszert adott a belga lánynak, aki akkor már láthatóan sápadt volt a gyomorbántalmai miatt.
Úgy látszik a tabletta csodát hozott Henin-Hardenne számára, ugyanis a szettben hét játékot nyert meg zsinórban, Myskinának csak arra jutott ideje, hogy csodálkozzon, s hogy reményvesztetten induljon neki a második játszmának.

Nem oda Buda, gondolta õ, rögtön el is húzott 4-2-re a belgával szemben, akinek szinte minden próbálkozását letámadták. Öt-ötig sikerült vinnie a harcot, a fehérorosz lány azután gyorsütemben hozta az adogatását biztos ami biztos alapon, s majdan sikerült breakelnie is ellenfele adogatójátékát.

A harmadik szett ennek értelmében nagyon szoros volt: mindkét játékos iszonyúan ragaszkodott a szervájához, egészen 5-5-ig, amikor Myskina figyelme hagyott alább egy kettõs hiba folytán, s Henin ezt a koncentrációzavart gyorsan ki is használta. Ezután már csak hozni kellett a kötelezõt: vagyis kiszerválni a meccset.

A világelsõ Kim Clijsters Chanda Rubinnal bánt el, sim a két szettben, 6-4, 6-4-es eredménnyel. Kim kétszer is ellopta ellenlábasa adogatását és 4-1-re bebiztosította magának a vezetést Ennek annyira megörült, hogy Chanda Rubinnak ajándékozott egy game-t, majd gyorsan összeszedte magát az 5-2-ért. Kényelemben érezve már magát, Clijsters eltékozolt kilenc pontot, s az állás máris 5-4-re módosult. Clijstersre szúrós tekintetek érkeztek a nézõtérrõl: értett édesapja figyelmeztetõ jelzéseibõl és hozta az elsõ szettet.

A másodikban Rubinnál következett be egy kis gyenge pillanat: Clijsters megköszönte szépen és 5-3-ra módosította a meccs állását. Rubinnak sikerült még megnyernie az adogatását, de ez már nem volt elég semmire sem: Clijsters love-ra nyerte a gyõzelmet jelentõ játékot.

A belga lányok fénye után mindenképpen szólni kell egy másik csillogó teniszezõrõl is, Amelie Mauresmoról, aki 6-3, 6-2 arányban bizonyult jobbnak Elena Dementievától.

Az elsõ játszmában 3-3-ig bírták szusszal fej-fej mellett a lányok, azután Mauresmo már unta a dolgot és hibára késztette Dementievát: ennek az eredménye az egyik oldalon egy nyert, a másik oldalon pedig veszített játék volt. Mauresmonak már csak annyi dolga maradt, hogy hozza a saját szervajátékát, és bebiztosítsa a vezetést.
A második szettben a harmadik játékban sikerült elvennie ellenfele adogatását, s teljesen kiegyensúlyozottan vezette végig a szettet. Abszolút mértékben õ volt a domináns játékos a pályán, Dementieva kettõs hibát is vétett, s ezzel 4-1-es vezetéshez juttatta ellenfelét. Mauresmo nem bízta el magát, nyugodtan hozta a sajátját, de azért megadta Dementievának azt az örömöt, hogy még egy játék az övé legyen, de többet egy szót sem. Egy óra és kilenc perces játékidõ után Dementieva ütésének az lett az eredménye, hogy a labda a hálóban kötött ki, Mauresmónak pedig ez a gyõzelmet jelentette.

Forrás: Eurosport

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top