Connect with us

Ki végzi az elsõ helyen a 2003-as idényben?

Nincs kategorizálva

Ki végzi az elsõ helyen a 2003-as idényben?

Potenciális befutók: Andy Roddick, Juan Carlos Ferrero, Roger Federer

Ki a befutó?

Ki a befutó?

Minden eldõl a héten, Houstonban, ahol a világ legjobb férfi játékosai mérik egymáshoz magukat az idei szezonzáró Mesterek Tornáján. Még az sem bizonyos, hogy ki marad vagy lesz az idei elsõ helyezett a férfi nemzetközi profi világranglistákon. Jelen pillanatban három delikvens számára van esély, hogy a listák legtetején végezze. Nézzük õket sorjában:

ANDY RODDICK
Errõsségei: nagyon rossul kezdte a szezont, a Roland Garroson az elsõ fordulóban kiesett. Ezután Brad Gilbert edzõvel együtt 42-5 arányú rekordot ért el. Gilbert egyébként az elsõ fûpályás gyõzelmétõl (Stella Artois) mentora Roddicknak. Az amerikai fiú három hónappal ezután megnyerte pályafutása elsõ Grand Slam versenyét is Flushing Meadowsban. Úgy ismerik, mint aki iszonyú erejû szervákat bombáz az ellenfél kockájába (ezt Queen’sben nagyon szépen bizonyította is). Kemények a tenyeresei is.
Gyengeségei: Roddick még nagyon fiatal és egy kicsit híján van a tapasztalatnak, s ez meglátszik a karakterén is, már, ami a pályán bemutatott munkáját illeti. Robbanékony természete néha túl nagy hatással van a játékára és a koncentrációjára is. Gyengék a röptéi, az ütései sem tökéletesek és még dolgoznia kell a lábtechnikáján is.

JUAN CARLOS FERRERO
Erõsségei: Egy áttörõ év volt az idei Ferrero számára, megnyerte a Roland Garrost és a US Openen is bejutott a döntõbe. Nagy kedvencként érkezik Houstonba: nagyon kemények a tenyeresei és a fonákjai, amelyekkel varázslatos ütéseket tud produkálni. A Szúnyog (El Mosquito) emellett még gyors és egyedülálló lábmunkája van, amivel a visszaadhatatlan labdákat is átüti. Ebben az idényben Ferrero több mint 30 meccset nyert meg keményborításon és salakon – összesen többet, mint eddigi pályafutása során bármikor. 1980 óta õ lehet az elsõ játékos, aki ilyen hõstettet hajt végre.
Gyengeségei: Ebben az évben Ferrero szinte „komplett” játékossá nõtte ki magát – valamennyi borításon megállja a helyét, viszont van még mit dolgoznia az adogatásán és a röptéin.

ROGER FEDERER
Erõsségei: erõs idényt tudhat a háta mögött a svájci teniszezõ: négy titulust is begyûjtött az év elsõ felében, mielõtt még megérkezett volna Wimbledonba (ahol bajnok lett). Nagyon maximalista, szinte tökéletes játékos. Az, hogy különbözõ pályaborításokon szerzett tornagyõzelmet (Marseille, Dubai, München, Halle) azt mutatja, hogy bármelyik borításon megél. Egyike a szerva-röpte játékosoknak, elképesztõek az ütései, eleganciája pedig arra sarkallta a kritikusokat, hogy úgy szóljanak róla, mint hogy õ a következõ Pete Sampras.
Gyengeségei: Federer játéka annyira teljeskörû, hogy nagyon nehéz benne megtalálni a hibát. De azt azért kijelenthetjük, hogy egy kicsit lassú és hogy ezért még rá kell dolgoznia a lábtechnikájára.

Az Eurosport sportcsatorna ma este már közvetít egy egyéni mérkõzést 20:00 órai kezdettel, majd egy másikat kedden, 02:00 órakor.

Forrás: Eurosport

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top