Connect with us

Négy magyar fiatal a Nike Junior Tour tenisztorna nemzetközi döntõjében

Nincs kategorizálva

Négy magyar fiatal a Nike Junior Tour tenisztorna nemzetközi döntõjében

A világ legjobb junior versenyzõi Sun Cityben mérik össze erejüket

A teniszvilág ismét Sun City-re figyel, ahol november 2. és 8. között zajlik a Nike Junior Tour tenisztorna nemzetközi döntõje. A mérközéseken 23 ország közel 100 ígéretes tenisztehetsége mutathatja meg tudását 4 korcsoportban. Magyarországot négy fiatal képviseli, akik az országos versenysorozaton elnyerték a nemzetközi döntõbe jutás lehetõségét.

A hat évvel ezelõtt elindított torna lényege, hogy a 14 év alatti fiatalok azelõtt megismerhessék a nemzetközi versenyek hangulatát, és bemutathassák tehetségüket, mielõtt belevágnának profi teniszezõi karrierjükbe. A nemzetközi verseny tetõpontja annak az országos szinten zajló versenysorozatnak, ahonnan a nemzeti legjobbak kerülnek ki. Hazánkat négy tehetséges fiatal – Batta Lucia, Nagy Judit, Fucsovics Márton és Tóth Bence Gyula – képviseli.

Az idei masters érdekessége, hogy vendégként részt vesz az NJT történetének eddigi legsikeresebb játékosa, a 17 éves Spaniard Rafael Nadal, aki négy versenybõl három alkalommal nyerte meg a nemzetközi döntõt. Nadal jelenleg a világranglista 45. helyét foglalja el, és minden esélye megvan rá, hogy az elsõk közé kerüljön.

Az NJT nemzetközi döntõ mellett az ifjú teniszezõk egyben a teniszlegenda Billie Jean King által alapított World Team Tennis tornán is játszanak. Ennek lényege, hogy az ifjú teniszezõk megtapasztalják a csapatjátékot, és azt hogy a játék során oda kell figyelni egymásra, ami azért különleges, mert erre az egyéni meccseken nincs alkalom. A tavalyi WTT torna döntõjében Horvátország gyõzte le Oroszországot, idén pedig arra is lehetõség van, hogy a 23 ország közül Magyarország szerzi meg ezt a dicsõséget.

A nemzetközi döntõben résztvevõ 23 ország: Amerikai Egyesült Államok, Argentina, Ausztria, a Bahamák, Belgium, Csehország, Dél-Afrika, Franciaország, Horvátország, India, Izrael, Japán, Kína, Korea, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia és Szlovénia.

A Nike Junior Tour életében harmadik alkalommal kapta meg Dél-Afrika a nemzetközi döntõ megrendezésének lehetõségét. A 2002-es döntõt is rendezõ Sun City-re pedig a nagy sikerrel megrendezett tavalyi rendezvény miatt esett a választás.

A Nike Junior Tour tenisztornát a névadó Nike mellett a Babolat, a Tretorn, a Billie Jean féle World Team Tennis, valamint a dél-afrikai Sun International, Environ és Powerade cégek is támogatják. A rendezvény jármûveit a KIA biztosítja, amelynek jelenleg Andre Agassi a szóvivõje.

A magyar résztvevõk adatai:

Batta Lucia (Budapest)
L12, Klub: Vasas, NJT 2003. eredmény: korosztály 1. 600 ponttal

Nagy Judit (Szombathely)
L14, Klub: HVSE, NJT 2003. eredmény: korosztály 1. 900 ponttal

Fucsovics Márton (Nyíregyháza)
F12, Klub: NyVTC, NJT 2003. eredmény: korosztály 1. 1513 ponttal

Tóth Bence Gyula (Budapest)
F14, Klub: Rákosliget, NJT 2003. eredmény: korosztály 2. 1000 ponttal

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top