Connect with us

Az ezüst is szépen csillog…

Nincs kategorizálva

Az ezüst is szépen csillog…

Kenguruföldön maradt a salátástál – összefoglaló

Ausztrália teniszhõsei: megérdemelt az öröm

Ausztrália teniszhõsei: megérdemelt az öröm

Nem bûvös szám Spanyolországban a hármas: 2000 után 2003-ban nem sikerült hazavinni a Davis kupát, pedig a szándék megvolt. Akkor Barcelonában a John Newcombe vezette csapat ugyanolyan vereséggel tért haza, mint most a spanyolok. Akkor Newcombe le is mondott, 2001-ben pedig már John Fitzgerald vezényletével vetették bele magukat az ausztrálok a döntõbe, de kikaptak a franciáktól (akiket mellesleg 1999-ben megvertek) 3-2 arányban. A bizalom Fitzgeralddal szemben mégsem hanyatlott meg annak ellenére, hogy a csapat tavaly a Világcsoportban maradásért küzdött, hiszen kiesett az elsõ fordulóban. Az idén viszont egy újabb gyõzelemmel bizonyították az ausztrál teniszezõk, hogy igenis ott vannak az élvonalban, sõt: õk állnak a világ tetején.

Ferrero szinte mindent megtett mindkét mérkõzésen a gyõzelemért. Valami oknál fogva viszont minannyiszor az ötödik szettben „adta fel”. Nézzük csak a Philippoussis elleni mérkõzést. Igaz, Ferrero utóbbi két találkozójuk során megverte a wimbledoni döntõst – igaz, nem fûborításon – most viszont elvérezni látszott egészen a harmadik játszmáig, amikor isteni sugallatra új erõre kapott és hozta a következõ két szettet az egyenlítésig, hogy majdan az ötödikben dõljön el, ki a jobb. Ferreron nagyobb nyomás volt, hiszen a szombat utáni páros vereség után az õ feladata lett volna, hogy kiegyenlítsen és a munka befejezõ részét Moyára hagyja, Philippoussis szeme elõtt pedig már a salátástál lebegett. A mérkõzésen egy alkalommal bele is pottyant a labda a trófeába, igaz Ferrerotól…

Ami igaz, az igaz. Két, teljesen más stílusú játékos került össze a végére: Ferrero stabil alapvonaljátékos, míg Philippoussis a szerva-röpte híve. Ritkán adogatott 200 km/h-ásnál kisebbeket. A spanyolt emellett még a francia játékvezetõ gyanús ítéletei is megingatták.

A döntõ játszma elõtt mindkét játékosnak alkalma nyílt arra, hogy regenerálódjék valamelyest. Optimális esetben más versenyeken csak akkor vehetik igénybe a játékosok az orvosi segítséget, ha lesérültek, Ferrero és Philippoussis pedig kihasználta a lehetõséget egy kis masszázsra. Utóbbi vállsérülés-gyanús volt, viszont ennek jelét a továbbiakban egyáltalán nem mutatta. Igazolja ezt az ötödik szett eredménye, a love-játszma is.

Hewittnak így már nem akadt dolga, a másik oldalon pedig Moyának sem kellett már készülnie a bemelegítésre. A díjátadó ceremóniára az ausztrálok már magukra öltötték a közönség fanatikusainak mezét, majd a maradék jégkockákat csapatkapitányuk, Fitzgerald nyakába öntötték, hiszen eddig õ hûtötte a játékosok nyakát a nagy melegben.

Ami pedig a spanyol armadát illeti, nagyon sportszerûen viselkedtek, rögtön kezet ráztak a gyõztesekkel, s tegyük hozzá: nagyot küzdöttek a hétvégén, az ideiglenesen befüvesített Rod Laver Arénában. A trófea és az aranyérem odahaza maradt, de az ezüst is szépen csillog. Jöhet a 2004. évi Davis Kupa!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top