Connect with us

Johansson: korai még a visszavonulás

Nincs kategorizálva

Johansson: korai még a visszavonulás

A svéd Grand Slam bajnok 2004-ben újra a pályán

Johansson - újra nyerni akar

Johansson - újra nyerni akar

Alig két éve, hogy a svéd Thomas Johansson majdnem tíz év várakozás után meghozta a skandinávoknak a Grand Slam gyõzelmet: Marat Safint verte meg érte az Australian Open döntõjében. Ezzel kilépett a többi honfitárs – Magnus Norman, Thomas Enqvist és Jonas Bjorkman – árnyékából.

Ez a gyõzelem mindössze karrierje hetedik bajnoki címe volt, s azóta nem nyert egyetlen versenyen sem.
Johansson sorozatos térdsérülései miatt az egész 2003. évi idényt kihagyta, de minden jel arra mutat, hogy már felépült és újuét erõvel vág neki a 2004. évi szezonnak, ráadásul mindjárta januárban Dohában vagy Adelaideban.

„A nulláról fogom kezdeni…Nyolc vesrenyt írtam be magamnak egyelõre, ahová a fõtáblára fel tudok férni, s néhány szabadkártyában is reménykedem (fõtábla vagy selejtezõ). Nem volt esélyem arra, hogy az idén tovább fejlõdjek, mivel nagyon hamar lesérültem.” – nyilatkozta Johansson, aki az utolsó ATP meccsét 2002. novemberében játszotta a Mesterek Tornáján.

A 28 éves svéd játékos nem titkolta azt sem, hogy komolyan foglalkozott a visszavonulás gondolatával a februári mûtétét követõen:

„Természetesen voltak olyan napok, amikor azon gondolkoztam, mit tegyek: abba kellene hagynom? De ugyanakkor azt hiszem, hogy jól döntöttem. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz a visszatérés. A tenisz nem arról szól, hogy besétálok és nyerek, majd kisétálok. Az egyik nagy célom, hogy versenyt tudjak nyerni. Az, hogy milyen típusú torna lesz ez, ATP vagy Challenger, majd meglátom.”

A svéd játékos elmondta még, hogy ez idõ alatt nem kísérte rendesen a teniszt, de nagy hatással van rá Roger Federer játéka, aki annak ellenére, hogy Wimbledonban és a Mesterek Tornáján is bajnok lett, a ranglistán a második helyet foglalja el Andy Roddick mögött.

„Azt hiszem, Federer két fokkal jobb Roddicknál. Inkább Roddickkal szeretnék összetalálkozni, mint Federerrel és inkább Roddick, mint Andre Agassi.” – mondta Johansson.

Forrás: Reuters

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top