Connect with us

Szigorítanak Wimbledonban

Nincs kategorizálva

Szigorítanak Wimbledonban

Nem osztogatják a szabadkártyákat

Kemény szigorításokra készül a Lawn Tennis Association: bármely brit férfi teniszezõ, aki eddigi pályafutása során háromszor is részesült abban a kedvezményben, hogy szabadkártyával juthatott fel a fõtáblára, a jövõben csak akkor kaphat újból szabadkártyát, ha beteniszezi magát a legjobb 150 játékos közé.

Ez a határozat olyan teniszezõket érint, mint Arvind Parmar és Jamie Delgado, akiknek most jól feladatott a lecke: vagy felverekszik magukat a ranglistán, vagy pedig elõselejtezõt kell játszaniuk ha Wimbledonban is szeretnének játszani.

A szabadkártyás rendszert már ezt megelõzõen is sok kritika érte, mivel nagy összegû pénznyereményt kaphatnak a játékosok még akkor is, ha vereséget szenvednek. Az elsõ fordulóban kiesett férfi egyéni teniszezõk tavaly nyáron 7000 GBP (több, mint két és fél millió forint) összegrõl kiállított csekket is kaptak.

A brit játékosok továbbra is automatikusan hozzájuthatnak a szabadkártyához, de ennek feltétele is van: a férfi játékosoknak a legjobb 300, a nõknek pedig a legjobb 250 között kell lenniük a világranglistán.

A másik útja annak, hogy valaki kipróbálja a tehetségét a wimbledoni füvespályán az, hogy elõselejtezõt játszik. Ezzel már tavaly is próbálkoztak, de nem járt túl nagy sikerrel, hivatalosan 2004-tõl alkalmazzák majd. A gyõztes felkerülhet a fõtáblára, lesz pénzdíj is, és természetesen játékvezetõk és vonalbírók kisérik a játék menetét.

David Felgate igazgató tehát elég komoly feladatot állított a Wimbledonra készülõk elé:
„A játékosok tudják, hogy ma hol állnak. A követelmények világosak és határozottak: ha nem jutsz be az általunk meghatározott játékosok közé, akkor nem jutsz ki a bajnokságra. Ha nem vagy a legjobbak között, akkor elõselejtezõt kell játszanod.” – így szól a teniszezõkhöz eljuttatott levél.

Forrás: BBC (Jonathan Overend)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top