Connect with us

Egyik mint másik

Nincs kategorizálva

Egyik mint másik

Holnap délelõtt: Federer – Ferrero nap lesz az Australian Openen

Az egyik: Roger

Az egyik: Roger

Mindkét teniszezõ áttörõ évet tudhat maga mögött, már ami az elmúlt idényt illeti: Federer is és Ferrero is megszerezte pályafutása elsõ Grand Slam bajnokságát.

A spanyol játékos a Roland Garroson aratott diadalt, ahol a döntõben a holland Martin Verkerket verte meg, s még négy másik titulust is hazavitt annak rendje és módja szerint. Elõször lett életében világelsõ is (szeptemberben) annak ellenére, hogy kikapott Andy Roddicktól a US Open döntõjében.

A svájci teniszezõ Wimbledonban lett bajnok 2003-ban, amit még megfejelt hat tornagyõzelemmel, beleértve a szezonzáró Mesterek Tornáját is, ahol Andre Agassit múlta felül a fináléban.

Federer és Ferrero eddig hat alkalommal futottak össze, s teljesen egál a kettejük egymás elleni mérlege is: 3-3 arányban. Grand Slam bajnokságon 2000-ben játszottak egymás ellen, akkor Ferrero nyert (US Open), az utolsó mérkõzésüket viszont Federer nyerte a tavalyi Mesterek Tornáján.

Mivel Andy Roddick kiesett – üres a világelsõ helye a ranglistán, amelyet hétfõtõl vagy Ferrero vagy pedig Federer tölthet be. Utóbbinak több esélye van rá, de csak akkor, ha megveri Ferrerót. Mindketten nagyon jók, mindketten nagyon szép teljesítménnyel jutottak el az elõdöntõig, valahogy mégis Federer-gyanús ez a meccs.

„Sokkal jobban ismerem a többi srácnál, s talán azért, mert az õ játéka sokkal egyszerûbb, mint másé. Jó a tenyerese, jó a fonákja, mindkét oldalról képes a nyerõ ütésekre. Ami holnapot illeti, egyelõre magabiztosnak érzem magam.” – mondta Federer, aki továbbra is a Hewitt elleni nehéz meccset emlegeti.

„Roger is nagyon jó, tehetséges srác. Minden labdát meg tud ütni, ha õ is úgy akarja. Az adogatásait mindig nagyon nehéz visszaadni. S csodálatosakat üt, ha akar.” – nyilatkozta Ferrero.

A mérkõzést holnap délelõtt 9 óra 30 perctõl élõben közvetíti a Eurosport csatorna.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top