Connect with us

Kiesõ kiemeltek

Nincs kategorizálva

Kiesõ kiemeltek

Australian Open, elsõ versenynap – a nõk mezõnye

Nem telt el az elsõ nap Melbourneben a nõi mezõnyben sem meglepetések nélkül. Úgy látszik, nem sikerült mindenkinek a télbõl a nyárba átutaznia, vagyis aklimatizálódnia az Australian Openre. A Kapros Anikó által kiütött Nadia Petrován kívül még más elöl helyezett játékosra sem mosolygott a szerencse. Igaz ez fõleg az orosz teniszezõkre.

Nem okozott különösebb gondot viszont Justine Henin-Hardennek az elsõ ellenfele: a világranglista-vezetõ ausztrál Olivia Lukaszewiczet.

A negyedik kiemelt francia Amelie Mauresmo sem teketóriázott: 6-1, 6-0-ás eredménnyel zárta az elsõ napot a tajpeji Chia-Jung Chuang ellenében.

Az egyetlen ma pályára lépõ volt Australian Open bajnok, Lindsay Davenport is sikerrel nyugtázta a mai napot a maga 6-2, 6-3-as gyõzelmével a román Ruxandra Dragomir Ilie ellen.

S most nézzük a nap csalódott játékosait. A fõtábla felsõ felének alsó részében levõ játékosok mindjárt vereséggel kezdtek: Elena Dementieva (7.) és Nadia Petrova (10.) pottyant ki sima játszmákkal. Itt kell megemlíteni, hogy a 32-es kiemelési listán nyolc orosz hölgy helyezkedik el, s közülük ma hárman élték túl az elsõ fordulót: Vera Zvonareva, Elena Bovina és Svetlana Kuznetsova.

A tavaly több fordulót is megért (Wimbledon és US Open – negyedik kör) 22. kiemelt Dementievát a 18 esztendõs, szerbia-montenegrói zsenge hajtás, Jelena Jankovic ütötte ki, de nem akármilyen eredménnyel: 6-1, 6-4 arányban. Ami az új Jelenát illeti, jelenleg a 79. pozíciót foglalja el, 2001-ben a juniorok kategóriájában lett az Australian Open bajnoka, tavaly pedig a második fordulóig jutott, immáron a fõtáblán.

Nincs már versenyben a kiemeltek közül a 16., spanyol Magui Serna (az olasz Mara Santangelotól kapott ki), a 17., amerikai Meghann Shaughnessy, akit az ausztrál Nicole Pratt leckéztetett (eddig kétszer történt meg, hogy az ausztrál lány diadalmaskodni tudott felette) és a 26., szlovén Tina Pisnik sem, akit az ukrán Yulia Fedak ütött ki 7-5, 6-0 arányban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top