Connect with us

Nem várt kiesõk

Nincs kategorizálva

Nem várt kiesõk

Elsõ versenynap az Australian Openen – a férfiak mezõnye

A nap legnagyobb meglepetését talán a tavalyi finalista, Rainer Schüttler kiesése okozta – a német teniszezõ a svéd, még igencsak szárnypróbálgató Robin Söderling ellen volt kénytelen vereséget szenvedni öt szettben, több mint három órás küzdelemben az elsõ napon. Az elsõ két szettig minden rendben is ment, Schüttler megszerezte a vezetést, ellenben a harmadikban a svéd, 19 éves srác fordított, a német pedig hibázott.

Hasonló gondjai Andy Roddicknak is voltak – habár õ mégis megúszta – a chilei Fernando Gonzalesszel: két óra leforgása alatt tudta csak megverni elsõ ellenfelét a trófea egyik várományosa.

Egyébként, ha már a nehéz meccseknél tartunk, meg kell említeni, hogy egyáltalán nem volt jellemzõ az elsõ nap mérkõzéseire az, hogy könnyûek lettek volna, senki sem jutott be a második fordulóba minimum ráfordítással, vagyis azért minden egyes játékosnak meg kellett küzdenie, még a címvédõ Agassinak is, pedig az õ meccse simának indult. A negyedik helyen kiemelt 34. életévét taposó többszörös Grand Slam bajnok (Australian Openbõl 4 van neki) hasonlóképpen gondolta végigjátszani a többi szettet is, mint az elsõt (6-1) a hazaiak egyik reménysége, Todd Larkham ellen, viszont utóbbi azért közbeszólt. Igaz, hogy három sima szettel verte meg õt Agassi, de Larkham is fejlõdött tavaly óta, amikor is mindössze két játékot tudott nyerni Lleyton Hewitt ellen.

A második fordulóban van továbbá Gustavo Kuerten is – a salakmesternek végre sikerül jobban megízlelnie a gyorsabb, keményborítást is, hiszen az ezt megelõzõ hét részvétele közül még sohasem sikerült a második fordulónál tovább jutnia az Australian Openen. Az ötödik szettben, 4-4-nél egy pillanatig úgy tûnt, hogy John van Lottum feladja a mérkõzést, viszont ficam ide, ficam oda, rögtön visszasétált a pályára és mintha mi sem történt volna. Bicegett egy kicsit, sikerült néhány jól irányzott ütéssel megtévesztenie brazil ellenlábasát, de ez nem bizonyult elegendõnek.

Aki igazán feladta, õ Carlos Moyá, aki már elõzõleg is lesérült a szombati döntõben, Sydneyben, a Lleyton Hewittal vívott küzdelem során. Moyát a fõtáblán Ivan Miranda helyettesítette. Azért múlt idõ, mert a perui teniszezõ, közép-európai idõ szerint ma reggel mindjárt ki is kapott az amerikai James Blaketõl. Blake kövekezõ ellenlábasa az ecuadori Nicolas Lapentti lesz, aki a spanyol Oscar Hernandezt búcsúztatta három játszmával.

Ugyancsak feladta az idei Australian Opent a marokkói Younes El Aynaoui: 1-4-es állásnál a spanyol Galo Blanconak adta meg a tovább játszás lehetõségét.

A kiemeltek közül elõször Arnaud Clément esett ki – pedig õ már volt döntõs is (Andre Agassival): az orosz Nikolay Davydenko öt szettben múlta felül a franciát. Davydenko nem szabadul merciéktõl, ugyanis a második kanyarban egy újabb francia, selejtezõkbõl érkezett, Olivier Patience névre hallgató úriemberrel találkozik, aki élete elsõ Grand Slam meccsgyõzelmét szerezte meg ma az orosz Igor Andreevvel szemben.

A kiemeltek közül nincs már versenyben Mardy Fish sem – õt az a horvát Ivo Karlovic verte meg, aki tavaly az elsõ fordulóban búcsúztatta Wimbledonban Lleyton Hewittot.

A 29. kiemelt Vincent Spadea az 1999. évi Australian Open döntõs Thomas Enqvist ellen bizonyult gyengébbnek, a 20. kiemelt Tommy Robredo pedig Gaston Gaudio ellen volt kénytelen vereséget szenvedni.

Ha már szóltunk a mai csalódott játékosokról, említsük meg a diadalittasokat is:
Sebastien Grosjean egyenes szettekkel ütötte ki az orosz, mellesleg igencsak veszélyes hírében álló Mikhail Youzhnyt. Továbbá: a holland Sjeng Schalken hasonló eredménnyel verte meg a dán Kenneth Carlsent, s jól mutatkozott be a 2002. évi döntõs Marat Safin is. A nagy visszatérõ az amerikai Brian Vahalyt élte túl négy játszmában.

A thai Paradorn Srichaphan az argentin José Acasusóval bánt el, Jerome Golmard pedig a spanyol Albert Portast verte meg. Taylor Dent Chelával találkozik majd a második fordulóban, miután ellenfele, a spanyol Fernando Verdasco feladta a mérkõzést.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top