Connect with us

Öreg ász nem vén ász

Nincs kategorizálva

Öreg ász nem vén ász

A nagy visszatérõ: Marat Safin

Marat Safin: újra a fedélzeten

Marat Safin: újra a fedélzeten

Annak ellenére, hogy tegnap nem ment igazán jól a tenisz a Hopman Kupán, Marat Safin nincs elveszve, sõt, nem is volt. Csak eltûnt egy idõre. Most viszont itt van és újra veszélyt jelent a tenisz mezõnyre nézve. Magát a Hopman Kupát sem tekinti igazi kihívásnak, inkább, mint mondta: „iszonyatosan nagy buli, borzasztó barátságos a légkör és nagyon jó felkészülésnek tûnik az Australian Openre.”

De mi is történt az orosz teniszezõvel mostanában?
„Nem gondolom, hogy rettenetesen nagy baj, ami velem történt. Megtanultam élni, sokkal frissebb vagyok, s remélem ebbõl nagy hasznot tudok húzni. Az igazság az, hogy egyetlen Grand Slam döntõt sem jutott eszembe megnézni, s nem nagyon hittem volna, ha valaki azt mondja, hogy Roddick lesz a világelsõ. Szerintem nagyon érdekes idénynek nézünk elébe.”

Marat Safin Monte Carlóban készült a 2004-es nagy visszatérésre: igaz, a nagy újrakezdésnél egy jókora vízhólyag „bénította le”, s emiatt nem is tudott játszani az ifjú Sergej Bubkával sem. Denis Golovanov edzõ azt nyilatkozta, hogy Marat nagyon jó munkát végzett, s reméli, minden rendben fog menni. Ami igaz, az igaz: Safinnak jól rá kell kapcsolnia, ha be akar törni a legjobbak közé, hiszen a kihagyás miatt nagyot csúszott a ranglistán, jelenleg a 75. pozíció az övé. Így nagyon könnyen elõfordulhat, hogy az Australian Open 2002. évi döntõse a világelsõvel kerül össze a bajnokság elsõ körében.

„Könnyen lehet, hogy nehéz ellenfelem lesz, de ha az elsõ két fordulón túljutok, gondolom, minden a helyén lesz, de ez nagyon nehéz is lesz.”

Erõnléti edzõje, Walt Landers szerint Safin nagyon keményen dolgozik, gyakorlatilag csak a vasárnapjai szabadok. Itt említjük meg, hogy Landers Kafelnikov erõnléti edzõje is volt, s arat éppen Yevgeny éleményét kérte ki, amikor Landersre esett a választása.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen Monte Carlóban telepedett le, Safin ezt válaszolta:
„Csak három óra repülõút Moszkvától, s három óra autóút Milánótól. Nagyon nyugodtan lehet itt készülni, nagyon jó az idõ és sok teniszezõ él itt, így jókat lehet egymással játszani. Nagyszerû napokat töltök itt.”

Azért Safinnak nem csak ez az egy „viskója” van a nagyvilágban, ha otthon jár, van hová hazamennie, ugyanis Moszkvában is berendezett magának egy rezidenciát, sõt a szilvesztert is szülõhazájában töltötte, új házában, Moszkvában. Mint mondta, szüksége volt egy kis pihenõre, mielõtt Ausztráliába utazott volna. Igaz tehát a mondás: mindenütt jó, de legjobb otthon…

Marat Safin, üdv újra a fedélzeten!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top