Connect with us

Svájci döntõse van az Australian Opennek

Nincs kategorizálva

Svájci döntõse van az Australian Opennek

Kemény feladat vár Marat Safinra

Aki nézte, láthatta: nem Federer nyerte meg ezt a meccset, hanem Ferrero veszítette el. A svájci ezzel a gyõzelmével máris átvette az elsõ helyet a hivatalos ranglistán Andy Roddicktól. Ha Ferrero nyert volna, neki még a bajnokságot is hoznia kellett volna a világelsõségért.

Ami igaz, az igaz, hosszabb meccsre számítottunk. Legalábbis az elsõ nyolc játék után – akkor még bármi megtörténhetett volna. Ferrero kitûnõen kezdett, nagyon jók voltak a szervái, sõt, Federer a hatodik játékban csinált elõször pontot a spanyol adogatójátékában.

Amint Federer elnyerte Ferrero szervagémjét, s hozta az elsõ szettet, a Roland Garros bajnok teljesen kizökkent. A második szettben két elveszített adogatójáték után sikerült csak visszatérnie valahogyan a mérkõzésbe. Lelkileg annyira megviselte az elsõ játszma elvesztése, hogy hibát hibára halmozott. Apró hibák voltak ezek, mégis Federernek sikerült belõlük pontot hoznia. Nem jöttek be az elsõ szervák és a hálónál sem jeleskedett Ferrero. Közben még a lábsérülése is kényelmetlennek bizonyult – a meccs elõrehaladtával általában egyre több kötés szokott feltûnni a játékosokon, Ferrero viszont megszabadult mindkét fáslijától. S hagyta a második szettet, úgy, ahogy van: 6-1 arányban vittel azt Federer.

0-2 rõl igencsak nehéz lett volna felállni – pláne Federer ellen – a nulláról kellett indulni és hozni három játszmát: nos, ezt éppen a svájci ellen nem lehetett megteremteni. Federer nagyon pontos és magabiztos teniszt játszott. A harmadik szettben, amelyben Ferrero kezdett (némi önbizalommal mostmár) Federer tulajdonképpen csak arra koncentrált, hogy hozza a saját adogatását. Egyszer sikerült elvennie Ferrero szervajátékát, és ez már a gyõzelmet is jelentette a számára. Ferreronak túl hosszúra sikerült a kizökkenése a mérkõzésbõl, s már nem tudta magának megmenteni a meccset. Ráadásul ott volt neki még a fájós lába is. Sõt, ahogy a meccs utáni sajtóértekezleten mondta, még az elsõ szettben kezdte érezni a fájdalmakat, 3-3-nál, amikor még semmi sem dõlt el. S mint mondta, azután sem lankadt a fájdalom, s minden irányváltoztatásnál csak rosszabb lett az állapota.

Észrevette ezt Federer is, de csak a harmadik játszmában:
„Láttam, hogy gondjai vannak a sérülésével, de csak a harmadik szettben vettem ezt észre. Az elején nagyon jól játszott és nagyszerûek voltak a szervái. Talán abból nyertem elõnyt, hogy a másodikban egy kicsit alábbhagyott.” – nyilatkozta Federer.

Safin egy nappal többet pihenhet a finálé elõtt, de ez Federert egyáltalán nem zavarja, sõt még mosolygott is rajta:
„Nem hiszem, hogy sokat számít, mivel én könnyebb meccseket játszottam, mint õ, úgyhogy neki szüksége is van arra a két napra.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top