Connect with us

Brasil Open: címvédõ nélkül

Nincs kategorizálva

Brasil Open: címvédõ nélkül

Guga jött és nyerni akar

Sokkal kedvezõbben tûnik az idõpntváltoztatás a Brasil Open szempontjából, ugyanis a szervezõk olybá variálták meg az ATP naptárát, hogy szeptemberbõl februárra hozták át a versenyt, melynek helyszíne: Costa Do Sauipe, a gyõztes pedig 35 pontot, no, és 52,000 amerikai dollárt vihet majd haza a végén.

Természetesen egy igazi brazil nem hagyhatja ki ezt az alkalmat: Gustavo Kuerten is csatlakozik a többiekhez, elsõsorban Carlos Moyá társaságához erre a hétre.

A spanyol salakmeister már negyedik fináléja felé kacsingat a szezonban, s egy tornagyõzelemmel is dicsekedhet: 2004-ben az elsõ héten Chennaiban emelte a magasba a trófeát. Sydneyben vissza kellett lépnie a döntõtõl, két nappal az Australian Open elõtt, majd múlt héten, Buenos Airesben tért vissza a pályára. Elsõ ellenfele Thomas Behrend lesz – készülhet egy revans meccsre, ugyanis a német játékos tavaly Stuttgartban megverte Moyát (eddigi egyetlen találkozójukon).

A második hely a kiemelési listán Nicolas Massunak jutott, aki harmadszor játszik már ezen a versenyen. A múlt héten a chilei a negyeddöntõben kapott ki Richard Gasquet ellen Buenos Airesben. Azt még nem tudja, ki lesz az elsõ ellenlábasa, ugyanis egy selejtezõbõl érkezett játékossal kell majd megküzdenie.

A 2002. évi bajnok (egyben harmadik kiemelt) Gustavo Kuerten mérlege ebben az idényben: kilenc nyert és négy elveszített mérkõzés. Az elsõ fordulóban a spanyol Oscar Hernandezzel játszik.

S ha már Dél-Amerikában vagyunk, nem maradhatnak odahaza a babérjaikon az argentínok sem: Agustin Calleri a legmagasabban helyezett kiemelt (4), õt követi: Mariano Zabaleta (5), Gaston Gaudio (7) és Juan Ignacio Chela (8), majd a Buenos Airesben elõdöntõs José Acasuso és Guillermo Canas jön a sorban, immáron nem kiemelt játékosként.

A tavalyi gyõztes, a holland Sjaneg Schalken úgy döntött, nem védi meg a bajnoki címét. Egy évvel korábban Rainer Schüttlert verte meg a döntõben 6-2, 6-4 arányban.

Eddigi nyertesek:

2003: Sjeng Schalken
Todd Perry/Thomas Shimada

2002: Gustavo Kuerten
Scott Humphries/Mark Merklein

2001: Jan Vacek
Enzo Artoni/Daniel Melo

Forrás: ATP, Eurosport

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top