Connect with us

Florida: régi szép emlékek helyszíne

Nincs kategorizálva

Florida: régi szép emlékek helyszíne

Az Egyesült Államok Davis Kupa csapata Delray Beachre várja a svédeket

Lgutoljára 1995-ben rendeztek Floridában Davis Kupa hétvégét. Ez a dátum igaen emlékezetes az amerikai csapat számára, ugyanis, nemcsak Franciaországot verték meg 4-1 arányban, hanem ebben az évben lettek utoljára – legalábbis eddig – Davis Kupa salátástál-tulajdonosok.

Igaz, mindent összevetve az Egyesült Államok 31 alkalommal lett bajnok, s Patrick McEnroe csapatfõnök úgy véli, itt az alkalom, most vagy soha alapon, visszatérnek a régi szép emlékek helyszínére a negyeddöntõs mérkõzésekre (április 9-11).

„Nyitott, keményborítású pálya az, ami a legjobb feltételeket biztosítja nekünk, hogy megfogjuk a svéd csapatot. Amikor Floridában játszottunk (az utolsó három alkalommal), mindig megnyertük a Davis Kupát.” – reménykedik McEnroe.

Ha minden igaz, az amerikai teamet Andy Roddick vezeti majd: a februári hétvégén, amikor az AEÁ 5-0-ra verte Ausztria csapatát, õ volt az, aki megjavította a leggyorsabb szervarekordot a maga 241,4 km/h-ás adogatásával, s még hab a tortán, hogy természetesen ahogy tõle elvárták, hozta mindkét egyéni meccsét is.

Az amerikai és a svéd csapat eddig 10 alkalommal mérkõzött meg egymással, az egymás elleni mérleget tekintve 7-3-ra a tengerentúliak vezetnek. Legutoljára a svédek nyertek, 1997-ben, Göteborgban 5-0-ra verték az amerikaiakat.

Mats Wilander csapatkapitány már felállította ütõképes társaságát (a szabályok szerint a sorsolásig lehet még változtatni a csapatfelálláson), ezek szerint Delray Beachre biztosan utazik: Jonas Björkman, az 1999. évi Australian Open döntõs Thomas Enqvist és Joachim Johansson. Valószínûleg Robin Söderlinget sem hagyják ki, pláne, ha hasonlóan teljesít, mint ahogyan ezt az idényt kezdte.

Forrás: Eurosport

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top