Connect with us

Henin-Hardenne a lovak közé csap, Mandula Dokictyal kezd

Nincs kategorizálva

Henin-Hardenne a lovak közé csap, Mandula Dokictyal kezd

Jennifer Capriati újra közöttünk – Dubai Duty Free Women’s Open

Elsõ idei versenyén vesz részt Jennifer Capriati – a volt világelsõ teljesen kihagyta az év elsõ hónapját, sõt februárban is csak éppen a végén ragadja meg a pénzt hozó szerszámot. Nem kedvtelésbõl teszi, hanem azért, mert november óta (WTA világbajnokság) hátfájdalmak gyötrik, s mostanra sikerült felépülnie. Az elsõ fordulót harmadik kiemelt játékosként nem kell lejátszania, 2004-ben az elsõ meccsét vagy Tina Pisnik, vagy pedig Eleni Daniilidou ellen vívja majd az amerikai, aki mellesleg tavaly az elõdöntõig jutott el Dubaiban, a címvédõ Justine Henin-Hardenne-tõl kapott ki.

A belga lány is újra egészsége teljében (mint ismeretes, légúti megbetegedés miatt vissza kellett lépnie a múlt heti, antwerpeni tornától), s elsõ mérkõzését játssza, amióta megverte Kim Clijsterst az Australian Open döntõjében. Elsõ ellenlábasa a Tamarine Tanasugarn – Selima Sfar meccs gyõztese lesz.

A második kiemelt ezúttal nem honfitársnõje, hanem Venus Williams, aki szintén távol maradt a múlt heti megmérettetéstõl. Az elsõ játékos, aki ma a második fordulóba került, az ausztrál Alicia Molik volt, aki 7-6, 6-2 arányban eliminálta a venezuelai Maria Vento-Kabchit. Õt követte a német Anca Barna, aki egy kis meglepetásre a bolgár Magdalena Maleevával végzett három szettben. Kiesett az elsõ kiemelt játékos: Francesca Schiavone (7) az orosz Svetlana Kuznetsovától kapott ki két sima játszmában.

Melbourne után elõször lép pályára Anastasia Myskina (4): amelyik versenyen eddig elindult az idényben, meg sem állt a negyeddöntõig (Sydney, Australian Open): a második fordulós ellenfele vagy Magui Serna vagy pedig a selejtezõbõl kikerülõ gyõztes játékos lesz.

A múlt heti friss tornagyõztes (Hyderabad) Nicole Pratt (elsõ trófeáját sikerült megszereznie) rögtön Dubaiba vette az útját és mint szabadkártyás meghívott folytatja gyõzelmi sorozatát. Elsõ ellenfele a selejtezõbõl kerül ki.

A magyarok közül Mandula Petra indulhat a fõtábláról, a selejtezõkben sajnos elvéreztek a lányaink: Marosi Katalin, hacsak nem szerencsés vesztesként, de másként nem indulhat, ugyanis 6-3, 6-4 arányban kikapott a kínai Jie Zhengtõl az utolsó fordulóban. Nagy Kyra pedig a selejtezõk második fordulójában maradt alul.

Petra a szerb-montenegrói, hatodik kiemelt Jelena Dokictyal kezd az elsõ körben. Párosban az osztrák Barbara Schett a társa. A második fordulóért az Alicia Molik – Magui Serna kettõst kell megverniük.

Sorrendben az idei az ötödik dubai WTA bajnokság (585,000 dolláros összdíjazással), eddigi nyertesei: Henin-Hardenne (2003), Amelie Mauresmo (2002), Martina Hingis (2001), Serena Williams (2000).

Forrás: WTA

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top