Connect with us

Kiesett a címvédõ csapat!

Nincs kategorizálva

Kiesett a címvédõ csapat!

Davis Kupa – összefoglaló

Ausztrália még sohasem veszített az elsõ fordulóban. S az, hogy az elmúlt öt évben mindig ott voltak a legjobb öt csapat között – ez a vereség nagy blamázs egy olyan tenisznemzetre nézve, mint az ausztrál. Igaz, egy másik, alkonyából felderengõ tenisznemzettõl kaptak ki: 1972-tõl számítva az idén a svédek voltak azok, akik kiütötték a címvédõket a Davis Kupában (Ausztrália ezzel a hetedik olyan nemzet, amely az elsõ fordulóban elõzõ évi bajnokként kényszerül a búcsúra). S ha már a történelemnél tartunk, az elmúlt 32 évben ez volt a második eset, hogy ráadásul még hazai pályán szenvedi el vereségét a címvédõ.

Az északiak, mondhatni, abszolút hõse a „beugró” Jonas Bjökman volt (Robin Söderlin helyett), aki nemcsak a párosban alkotott szépet, hanem egyéniben is: sikerült megvernie Mark Philippoussist, ráadásul három szettben, csakúgy, mint Thomas Enqvist az elsõ napon. Úgy tûnik, Scud nem tud teljesen regenerálódni az Australian Openen elszenvedett veresége óta (Hicham Arazi ütötte ki 3 szettben a negyedik fordulóban). A svédek a második nap után 2-1-es vezetésre tettek szert (az egyetlen pontot az ausztráloknak Lleyton Hewitt szerezte, aki a zsenge Robin Söderlinget verte meg 3 szettben. Svédország az elmúlt évtizedben még sohasem bukott el, ha megszerezte a 2-1-es vezetést: kilencedszer tudtak nyerni ebbõl az elõnybõl.

„Ez egy nagy csalódás – nem hiszem, hogy bármikor is nyertünk volna Ausztráliában. Sohasem könnyû megverni a nyerõ csapatot, ráadásul a tavalyi bajnokot – két nagyszerû egyéni játékossal és egy szolíd párossal. Mindig a gyõzelemben reménykedsz, de soha nem tudod, hogy valójában képes vagy-e rá. A legjobbra törekszel, tudtam, hogy valami nagyon nagyot kell ahhoz csinálnunk, hogy nyerjünk.” – mondta Björkman, akit Mats Wilander csapatkapitány még elõzõ este (szombat) felkészített arra, hogy valószínûleg vasárnap reggel változás lesz az egyéni felállásban, ugyanis Söderling még pénteken lesérült.

Az utolsó döfést svéd részrõl pedig Thomas Enqvist adta meg azzal, hogy hozta az utolsó egyéni meccset is Wayne Arthurs ellen.

A svédek a negyeddöntõben vigyázó szemüket Amerikára vetik, ugynais a következõ összecsapás az Egyesült Államokban lesz Roddickék ellen: Mats Wilander bizakodóan csak ynnit mondott, hogy az amerikai csapat nagyon fiatal még, és hogy nagy nyomás vár rájuk, ugyanakkor bizonyos abban is, hogy mindenki azt szeretné, ha a hazaiak nem is oly sokára újra Davis Kupa bajnokok legyenek. Viszont: „ha képesek vagyunk arra, hogy az elsõ napon hozzuk az egyéni mérkõzéseket, mi leszünk a favoritok. Arra kell törekedni, hogy megakadályozzuk azt, hogy fölénk kerekedjenek.” – latolgatja az eélyeket Mats Wilander.

Forrás: Davis Cup

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top