Connect with us

Megverhetetlen: Roger Federer

Nincs kategorizálva

Megverhetetlen: Roger Federer

Marat Safin – ennyire futotta

Nincs ellenfele: Roger Federer

Nincs ellenfele: Roger Federer

Roger Federert nem lehet megverni. Legalábbis, pillanatnyilag annyira a legjobb formájában van a svájci teniszezõ, hogy nem akad ellenfél, aki megleckéztetné. Nagyon szépen jött vissza a teniszbe Marat Safin az idén, de a valamikori világelsõ, Grand Slam bajnok sem bírt el a döntõben Federerrel, pedig olyan játékosokon gyalogolt át, mint Andy Roddick vagy éppen Andre Agassi.

Federer és Safin utoljára ezt megelõzõen másfé éve találkozott egymással: 2002-ben Moszkvában, a negyddöntõben Safinnak sikerül megvernie svájci ellenfelét. Azután Federer tovább gyûjtötte a tapasztalatokat, Safin pedig sérülésekkel küszködött. A svájci ma tovább növelte az elõnyét az egymás elleni mérkõzéseket tekintve is: 4-1-re módosult az állás.

S most nézzük, hogyan is alakult az idei Australian Open döntõje. Federertõl nem szoktuk meg, de most õ is és Safin is eléggé idegesen kezdett. Az elsõ szettben egymás adogatását cserélték ki, így jutottak el 4-4-ig. Azt azért ne feledjük el, hogy Federer eléggé nehezen tud bemelegedni a meccsen, de azután ember legyen a talpán, aki olyan labdát üt neki, amivel ne tudna mit kezdeni. Az elsõ szettet rövidítésig pofozgatták a srácok, s a két hét leforgása alatt ez volt Fedeer elsõ tie-breakje, amit meg is nyert 7-3 arányban.

Safin a második játszmában sem volt az igazi: kis hibákat vétett (összesen a meccs folyamán 41 ki nem kényszerített hibát gyûjtött össze), sõt, a hálón sem jeleskedett, a svájci pedig valamit megérzett: breakelte ellenlábasát az ötödik játékban, s Safinnak nem sikerült megmentenie a szettpontokat a kilencedikben sem. A harmadik játszmában Safin játéka teljesen szétesett: a semmibõl kellett volna visszahoznia ajátékot ahhoz, hogy meg tudja verni az aktuális világbajnokot s hétfõtõl egyben világelsõt. Végsõ elkeseredésében még a közönséggel is leállt beszélgetni.

Sehol sem volt Safin játéka ahhoz, amit például az elõdöntõben Agassi ellen produkált: ott 33 ászt ütött és nem volt kettõs hibája, itt viszont alig csúszott át három ász, s a kettõs hibák száma is ötre nõtt. Ennek megfelelõen játszott most Roger Federer is – nem adott bele igazándiból apait-anyait. A nagyon fontos pontoknál és a breaklehetõségeknél nagyon odafigyelt – ha elveszítette az adogatójátékát, igyekezett mihamarabb, már a következõ játékban visszahozni. Ugyanakkor elég sok ki nem kényszerített hibát is elkövetett (28).

Federer meccseit még a madarak is szeretik (állandó drukkerén, Martina Hingisen kívül, aki végignézte a honfitárs összes mérkõzését): nem elõször fordul elõ, hogy a labdaszedõ gyerekeknek ki kell tessékelniük a pályáról egy-két betévedt szárnyast.

Safin átvéve a 600,000 dollárról szóló csekket, valamint a másodiknak járó vigaszdíjat, ezekkel a szavakkal búcsúzott Ausztráliától:

„Nagyon sajnálom, hogy most kibuktam és nem játszottam olyan jól, mint eddig.”

Federer a Champions Race-re 200 ponttal gazdagodott, Safinnak pedig 140 pontot hozott a konyhára a döntõ, továbbá az elsõnek 1,2 millió dollár is dukál.

Koch&Király

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top