Connect with us

Szeles Mónika: örökre lesérült?

Nincs kategorizálva

Szeles Mónika: örökre lesérült?

Kétséges a volt világelsõ visszatérése

Mónika-transzparens: magáért beszél?

Mónika-transzparens: magáért beszél?

A sporttal együtt jár a sérülés is. Már ha az ember komolyan veszi azt, amit csinál. Így van ez teniszberkekben is, persze, ahány sérülés, annyi fajta, és ahány teniszezõ, ammyiféleképpen fogja föl a „tragédiát”. Van, akit kevésbé izgat, van, aki hónapokig lábadozik és olyan is van, aki ilyenkor már komolyan fontolgatja a visszavonulást. Szeles Mónika pedig valahogy sehogysem épül fel a lábsérülésébõl, s az amerikaiak felteszik a kérdést, vajon a valamikor igen népszerû teniszezõnõt viszontlátják-e majd valamelyik bajnokságon?

Az újvidéki (volt Jugoszlávia) születésû magyar lány egészen pontosan 2003. május 27-e óta nem játszik: a Roland Garros elsõ fordulójában kikapott Lubomira Kurhajcovától, majd kilenc hónapon keresztül a sérülését ápolgatta annak reményében, hogy egyszer majd vissza tud jönni. De ahogy múlnak a napok, egyre távolabbinak tûnik a profi életbe való visszatérése.

„Átfutott az agyamon már a visszavonulás, de az eszem azt diktálja, hogy játszani akarok, viszont a testem azt parancsolja, hogy ‘várj még’! S muszáj a testemre hallgatnom. Az is igaz, hogy már nem vagyok tizennyolc éves. Nem mondom, hogy a harminc évemmel túl öreg lennék, de túlságosan fiatalon kezdtem, és a testem nagyon igénybe lett véve.” – nyilatkozta Mónika, aki állandó orvosi megfigyelés alatt van, nyolchetenként röntgenvizsgálatokat végeznek rajta. Szeles még azt is elmondta, hogy lassan szeretne visszatérni, és majd úgy látja meg, hogy hogy mûködik a dolog a gyakorlatban, nem pedig hirtelen egy újabb sérülésnek megadva a potenciális esélyt.

Egyébként, ha utánanézünk a múlt szezonnak, nagyon sokan lesérültek. Itt van például Serena Williams is, aki szintén hosszú hónapok óta nem volt pályán (egészen pontosan Wimbledon óta), nõvére hat hónapot volt kényszerpihenõn, sõt Amelie Mauresmo, Jennifer Capriati és Justine Henin-Hardenne is „szünetelt”.

„Nagyon hiányzik a tenisz, és már nagyon szeretnék játszani. És véghez szeretném vinni a terveimet – úgy szeretném befejezni a pályafutásomat, hogy képes vagyok teniszezni.” – tette hozzá Szeles.

Forrás: Eurosport

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top