Connect with us

Federer: 25-bõl 24

Nincs kategorizálva

Federer: 25-bõl 24

Összefoglaló az indian wellsi mestertornáról

Tökéletes játékos: Federer

Tökéletes játékos: Federer

Az elsõ helyen kiemelt Roger Federer elõször jutott be a Pacific Life Open negyeddöntõjébe: Mardy Fisht 6-4, 6-1-es gyõzelemmel eliminálta a versenybõl. A pillanatnyilag a ranglista élén tanyázó svájci ezzel az utóbbi 25 mérkõzése közül a 24-et nyerte meg (a tavalyi idényzáró houstoni mesterek tornája óta számítva), s ebben az évben a 19-et tudta magáénak a lejátszott 20 mérkõzés közül.

Eddigi legjobb eredménye Indian Wellsben a harmadik forduló volt, 2002-ben, most egy óra 11 perc alatt ütötte ki azt a játékost, akinek tavaly sikerült egy szettet ellopnia a tökéletesen játszó Federertõl Wimbledonban. A svájci emellett nagyon élvezi azt a helyzetet, hogy õ a ranglista éllovasa:

„Amennyire csak lehet, annyira szeretném élvezni azt, hogy világelsõ vagyok. Azt hiszem, nagyon izgalmas az életem. Ez az, amiért nagyon keményen dolgoztam.”

Fish a harmadik meccsét veszítette el Federerrel szemben:
„Kevés esélyem volt arra, hogy megnyerjem az elsõ szettet, de arra volt, hogy szettben maradjak. A második játszmában nagyszerûen játszott. Túl sok nyomást gyakorol rád. Állandóan, állandó nyomás alatt tart. Ez az, ami miatt annyira jó játékos. Kétségtelen, hogy õ a legjobb játékos a világon. Ezt meg is mutatja. Én a 19. helyen állok a ranglistán, s nem játszottam rosszul ma, de 4-1-re vert.”

Federer következõ ellenfele az argentin Juan Ignacio Chela lesz, aki pályafutása negyedik mesteri negyeddöntõjét játssza, miután kiütötte a német Tommy Haast, akinek egyelõre túl erõsnek bizonyult az ellenfél – igaz, még csak harmadik versenyén vesz részt a visszatérése óta (14 hónapig sérült volt). Így is olyan társakat vert meg, mielõtt veszített volna Chelától, mint Thomas Enqvist, Paradorn Srichaphan és Albert Costa. Nem rossz teljesítmény…

A negyeddöntõben van Andre Agassi is (nyolcadik Pacific Life Openjén játszik), 7-5, 6-2 arányban verte meg Mikhail Youzhnyt. Agassi elõször 1986-ban járt ezen a bajnokságon, akkor még La Quintában rendezték meg. Következõ ellenlábasa a negyedik helyen kiemelt Guillermo Coria lesz, aki Sebastien Grosjeant ütötte ki.

Forrás: Pacific Life Open

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top