Connect with us

Taroltak a világelsõk

Nincs kategorizálva

Taroltak a világelsõk

Mesteri döntõsök Indian Wellsben

Ez a fickó tud valamit: Roger Federer

Ez a fickó tud valamit: Roger Federer

Justine Henin-Hardenne alig másfél óra alatt szerezte meg pályafutása elsõ Pacific Life Open bálnácskáját, miután a kaliforniai hõségben 6-1, 6-4 arányban verte a döntõben Lindsay Davenportot. Ezzel együtt ebben az idényben már negyedik titulusát cipelhette haza a belga lány, s 22 megnyert meccsel büszkélkedhet és mindössze egyetlen vereséggel (Kuznetsova).

Henin-Hardenne és Davenport eddig nyolcszor találkozott egymással a WTA versenyeken, ebbõl hármat sikerült a belgának megnyernie – a tegnapi döntõ voltaképp a januári Australian Open negyeddöntõs meccsének ismétlése volt.

„Nagyon sokat jelent egy tornagyõzelem. Ráadásul ez egy nagy verseny, óriási esemény. Korábban nem játszottam jól ezen a bajnokságon. Nagyon izgatott voltam, hogy változnak-e most a dolgok, és megtörtént. Már másmilyen játékos vagyok. Jobb játékos és jobb személyiség is vagyok. Sokat változtam. Ez a pályán is megfigyelhetõ. Talán az lehet az oka, hogy amikor régebben nem játszottam túl jól, nagy nyomást éreztem magamon. De ezen a héten minden más volt. Csak a játékomra koncentráltam minden egyes meccsen és ez nagyszerûen be is jött.” – nyilatkozta Henin-Hardenne.

A tornagyõzelemmel Henin-Hardenne nemcsak a leggyorsabb volt a hölgyek közül, aki elérte az egymillió dolláros „fizut” ebben az idényben, hanem a legtöbb ponttal is dicsekedhet a WTA világranglistán (amelyet 1975 óta vezetnek), a maga 7626 pontjával túlszárnyalta Serena Williams 2003. februári rekordját (7273) is.

A férfiaknál a várakozásoknak megfelelõen, vagy másképpen: a papírforma szerint Roger Federer hozta a kötelezõt. De Tim Henman sem panaszkodhat, hiszen óriásit teniszezett a döntõig (Andy Roddickot is megverte). A svájci második mesteri gyõzelmét aratta, de az elsõt Indian Wellsben. A döntõben 6-3, 6-3 arányú gyõzelmet produkált a brit elsõszámú játékos ellen.
41 fokban, mindössze öt ki nem kényszerített hibával, 12 nyerõ ütéssel. Háromszor breakelte Henman adogatását, a sajátját pedig minden gond nélkül nyerte.

Federer ezzel idei harmadik bajnokságát pipálta ki, sõt jóval megnõtt a különbség az ATP pontverseny elsõ és második helyezettje között: Federer 221 ponttal elõzi meg a második helyen álló Marat Safint.

2004-ben eddig 22 meccset nyert meg és egyszer szenvedett vereséget – éppen Henmantõl Rotterdamban, a negyeddöntõben. Õk ketten egyébként nyolcszor futottak eddig össze pályafutásuk során, ebbõl Federernek kétszer sikerült Henmant megvernie.

Federer a döntõbe vezetõ úton mindössze egyetlen szettet veszített el, mégpedig az elõdöntõben, Andre Agassi ellen. Rajta kívül legyõzte még Andrei Pavelt, Fernando Gonzalest, Mardy Fisht és Juan Ignacio Chelát is.

A svájci ezzel az utóbbi öt ATP döntõjét megnyerte (Indian Wells, Dubai, Australian Open, Mesterek Tornája, Bécs), továbbá õ a harmadik világelsõ játékos, aki nyert Indian Wellsben (Lleyton Hewitt: 2002-03).

Nem volt könnyû dolga Henmannek: második Indian Wells-i döntõjét játszotta (2002-ben Hewittól kapott ki), és olyan játékosok akadtak az útjába, mint: Simon Larose, Alex Corretja (2000. évi bajnok), Wayne Arthurs, Irakli Labadze, de a legemlítésreméltóbb talán Andy Roddick a névsorban. Attól függetlenül, hogy Henman egy kicsit csalódottnak érezte magát a döntõt követõen, összeszedett 70 pontot és jelenleg a hetedik helyen áll a pontversenyben, 10 helyet ugorva elõre.

Az elsõ 10 sorrendje a következõképpen alakul:
1. Roger Federer
2. Marat Safin
3. Andre Agassi
4. Andy Roddick
5. Domonik Hrbaty
6. Carlos Moyá
7. Tim Henman
8. Juan Carlos Ferrero
9. Lleyton Hewitt
10. Gustavo Kuerten.

Forrás: Pacific Life Open, ATP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top