Connect with us

Történelmet írt a Clément – Santoro kettõs

Nincs kategorizálva

Történelmet írt a Clément – Santoro kettõs

Minden idõk egyik leghosszabb mérkõzését játszották a Roland Garroson

Fabrice Santoro - aranybetûs történelem

Fabrice Santoro - aranybetûs történelem

A két francia nagy küzdelmébõl végül is nem a kiemelési lista 32. helyezettje, Arnaud Clément nyert, hanem Fabrice Santoro. Ellenben az az egy bizonyos, hogy Clément neve sem marad említetlenül a Roland Garros történetében, ugyanis a mérkõzés egészen pontosan hat óra 33 percig tartott. No, azért jegyezzük meg, hogy nem egyfolytában, viszont már öt órás maratoni csatára volt példa a tenisztörténelemben.

Történt ugyanis, hogy beesteledett a Suzanne Lenglen centeren tegnap este fél tízkor, 5-5-ös állásnál. Addig a pillanatig négy óra 38 perce játszott a két hazafi, s Santoronak még olyan gondja is akadt, hogy meg kellett mentenie egy meccslabdát. Ma tovább folytatták a srácok egymás puhítását még egy óra 54 percig. A nap elsõ breakjéhez Santoro jutott, Clément válaszolt, az eredmény pedig 12-12 lett, ugyanis a döntõ szettben szabály szerint nincs rövidítés, két nyert játékig játsszák.

14-13-nál Clément, „alig” 20 órával azután hogy megszerezte a mérkõzéslabdát, egy újabb meccslabda birtokába jutott, ellenben a labda mégis hálót ért. 15-14-nél sem esett kétségbe, csak akkor kezdõdtek a gondok, amikor 0-40-nél felzárkóztatta magához Santorót három ki nem kényszerített hibával. santoro csak ezután szerezte meg a saját szervájával az elsõ meccspontját, majd egy elegáns fonákkal (pontosan a vonalra) véget vetett a kétnapos maratonnak.
Clément-t a közönség álló tapssal ünnepelte, Santoro pedig örömében könnyezni kezdett.

Ez a mérkõzés maga mögé utasította az ezt megelõzõ leghosszabb meccset a tenisz történetében. Mc-Enroe és Wilander küzdött a Davis Kupa negyeddöntõjében, a mérkõzés pedig hat óra 22 percig tartott (1982). A Roland Garroson a leghosszabb meccset 1998-ban Corretja és Gumy játszotta, amely „mindössze” öt óra 31 percig tartott. A Santoro -Clément meccs újabb rekordot hozott a RG konyhájára, eddig Agenornak és Prinosilnak sikerült hasonló eredménnyel befejezni a közös meccset 1994-ben: 6-7 6-7 6-3 6-4 14-12.

Forrás: Roland Garros

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top